2024/04/24

 

VYSKUPAS PAŠVENTINO PASUOSIŲ KAIMO KRYŽIŲ

Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas OFM atvažiavo pašventinti Pasuosių kryžiaus.
Autorės nuotraukos

Joninių išvakarėse Pasuosių kaime, prie Panevėžio–Kupiškio kelio, beveik prieš metus pastatytą įspūdingo dydžio kryžių pašventino Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas OFM.

Į šio kryžiaus šventinimo iškilmes jo statybų iniciatorius, ūkininkas ir verslininkas Gediminas Aleksandravičius, sukvietė ne tik savo artimuosius, gimines, Pasuosių kaimo žmones, meistrus, kurie padėjo įgyvendinti šią idėją, bet ir didelį būrį svečių iš Kupiškio, kitų vietovių.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Prieš kryžiaus šventinimą kalbėjęs vyskupas L. Vodopjanovas OFM pabrėžė, kad prie judraus kelio pastatytas kryžius – nepaprastas įvykis Pasuosių kaimo žmonėms, Palėvenės parapijai. Garbusis svečias Joninių išvakarėse nepamiršo pasveikinti ir Jonų, Janinų.

„Džiaugiuosi šia Gedimino iniciatyva. Smagu, kad Lietuvoje atsiranda žmonių, kurie savo tikėjimą paženklina kryžiumi, aiškiai išreiškia, kuo mes tikime, kas tai yra. Prašau, kad Dievas lydėtų mūsų tėvynę Lietuvą, šį kraštą ir visą šią bendruomenę.

Kryžius tapo išganymo ženklu visiems žmonėms. Žvelgdami į kryžių atminkite, kokia meile Kristus mylėjo bažnyčią, už kurią atidavė save“, – kalbėjo vyskupas.

Plačiau skaitykite birželio 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video