2024/03/28

 

TREČIAS TEISMO POSĖDIS – PARAMOS MOKESČIO ABRAKADABRA

Bylos dalyviai laukė teismo posėdžio pradžios. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Bylos dalyviai laukė teismo posėdžio pradžios.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Birželio 16 dieną Panevėžio apygardos teisme vyko trečias teismo posėdis, kuriame toliau nagrinėta baudžiamoji byla, kurioje rajono meras Dainius Bardauskas ir Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė kaltinami kyšininkavimu, prekyba poveikiu, dokumentų klastojimu.

Prieš šį posėdį būta abejonių, ar jis vyks. Mat D. Bardauskas pirmadienį ir antradienį, kaip skelbta Savivaldybės tinklalapyje jo darbotvarkėje, laikinai nedirbo. Redakcijos žiniomis, meras sirgo. Tai prieš posėdį patvirtino su meru atvykęs jo advokatas, kai tuo susidomėjo žiniasklaida. Daugiau šia tema komentarų nebuvo.

Šiame posėdyje negalėjusią dalyvauti Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorę Dalią Markauskienę pakeitė šio skyriaus vyriausiasis prokuroras Ramūnas Pačebutas. Bylos dalyviai tam neprieštaravo.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Renginyje jautėsi kaip naujokas

Tą dieną kviesti liudyti keturi asmenys. Atvyko tik vienas, Linas Raslanas, prekiavęs alkoholiu ir maistu festivalyje „Stichijos“ 2019 metais. Kiti negalėjo dalyvauti teismo posėdyje dėl pateisinamų priežasčių.

Daugiau nei valandą trukusi vienintelio liudininko apklausa buvo panaši į abrakadabra, kitaip sakant, savotišką užkalbėjimą, kuris sukosi apie to renginio metu prekybininkų mokėtą paramos mokestį ir su tuo susijusias aplinkybes.

Plačiau skaitykite birželio 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video