2024/03/28

 

JUODPĖNUOSE PRIMINTI IR POLITIKŲ RINKIMŲ PAŽADAI

Susitikti su rajono valdžios atstovais panoro nemažai juodpėniečių. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Žinia apie numatomą Kupiškio kultūros centro vidaus struktūros pertvarką toliau sklinda po seniūnijas ir jų bendruomenėms kelia nemažai nerimo.

Karšta diskusija šiais klausimais birželio 15 dieną virė ir Juodpėnuose. Čia atvykusiems valdžios atstovams negailėta aršios kritikos ir net užgaulių žodžių.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Bendruomenės pareiškimas

Į susitikimą su Juodpėnų kaimo bendruomene čia tebeveikiančioje laisvalaikio salėje, kuri dar yra vienas iš Kupiškio kultūros centro struktūrinių elementų, atvažiavo rajono mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė, Kupiškio kultūros centro direktorė Jolita Janušonienė.

Pirmiausia pareiškimą Juodpėnų bendruomenės vardu perskaitė šios bendruomenės pirmininkė Agnė Šerelienė. Jame rašoma, kad Juodpėnų bendruomenė kategoriškai nesutinka, kad būtų uždarytas vienintelis Juodpėnuose veikiantis visuomeninis pastatas.

Buvo pateikti tokio reikalavimo argumentai, kad šiame kaime nėra kito visuomeninio pastato, kur galėtų persikelti laisvalaikio centras ir bendruomenės būstinė. Be to, Juodpėnų kaimo bendruomenė 2011–2013 metais investavo į šį Savivaldybei priklausantį pastatą su Savivaldybės tarybos pritarimu ir parama. Pirmas įnašas buvo pastato vertė, antrą kartą piniginiu indėliu, apie 12 tūkst. litų, arba apie 3,5 tūkst. eurų.

Pareiškime teigiama, kad be rajono vadovų ir Tarybos pritarimo bendruomenė nebūtų atnaujinusi naikintino pastato ir būtų ieškojusi kitų patalpų. Tada dar nebuvo nugriautas darželio pastatas.
Su bendruomene niekas dėl pastato uždarymo nesitarė ir nediskutavo – apie sprendimą uždaryti pastatą sužinota iš spaudos ir bendruomenės pirmininkės.

Plačiau skaitykite birželio 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kiek yra turtingu, stambiu ukininku Juodpenuose, ar jsu taip sunku islaikyt si pastata, gal jum jo is viso nereikia keista.

  • Laikykitės,žemiečiai.Jūs tai galit.Visa dūšia su Jumis.

Rekomenduojami video