2024/04/23

 

VISIŠKAI SLAPTA

Vilė Leščinskienė,
žurnalistė

Žmonės tiki labai neįtikimais dalykais – sąmokslo teorijomis, horoskopais, būrimais ir aiškiaregystėmis, o moksliniais tyrinėjimais pagrįstus faktus nustumia į šalį.

Kodėl? Nes tai, kas tauzijama kažkur užkaboryje, skamba paveikiau. O įžangoje pridėjus, kad tai „slapta“, „to niekur daugiau neišgirsite“, „mokslininkai, gydytojai apie tai nutyli“, dar labiau priverčia suklusti.

Kuo garsiau iš rūsio rėkiama, tuo tik įtikimiau. Melagienų kūrėjams nestinga kūrybiškumo, pasinaudodami pandemijos trapumu jie randa būdų, kaip prisigliaudyti vis naujų idėjų. Folijos kepurėlės, apsaugančios nuo 5G ryšio, jau atsibodo, sapalionės, kad į veido kaukes prileista kirmėlių, irgi, bet skiedalai, kad skiepai skirti sumažinti žmonijos populiacijai, jau tapo skiepų priešininkų sektos klasika.

Prieš keletą dienų socialiniame tinkle „Facebook“ žaibiškai išplito nuotrauka, kurioje pavaizduota visiškai pamėlynijusi ranka. Neva tai alerginė reakcija po skiepo, o prie dūrio vietos pridėjus magnetą, jį tik šast ir pritraukia. Deja, nereikia būti išminčiumi, kad suprastum, jog tai melas – vieną ir tą pačią nuotrauką kaip savo asmeninę internetinėje erdvėje rodo ne vienas žmogus. O ir medikai sako, kad tai tėra į interneto platybes nutekinta traumą patyrusio žmogaus ranka.

Taip pat virtualioje erdvėje pasklido ir vaizdo įrašas, kuriame demonstruojama, kaip po vakcinos ant kūno laikosi visokie metaliniai šaukšteliai ir monetos, matoma paskiepyto žmogaus buvimo vieta, jis spinduliuoja dažnį. Raginama nesiskiepyti, nes tapsime, o kai kurie galbūt jau ir esame, suženklinti, kaip šuniukai ar kačiukai.

Ar pasiskiepiję pavirtome žmonėmis-magnetais, iš neturėjimo ką veikti galime kiekvienas savo namuose pabandyti. Pabandžiau ir aš prisidėti šaldytuvo magnetuką su drugeliu, sakau, vasarą tą petį pasipuošiu, juk pasiskiepijau baisiąja „Vaxzevria“ („AstraZeneca“), bet gaila, niekas nelipo. Neprikibo ir vieno euro moneta (taip būtų buvę gerai, kai kišenių neturi, o reikia turėti smulkių). Juk bet kuris, būdamas vaikas, bandęs prisilipdyti monetą ant savo peties, kaklo ar dar kur, žino, kad moneta geriausiai prilimpa ją palaižius ir jokio čia magneto nereikia.

Ir pabaigoje visiškai slapta informacija – mes visi jau seniai susiženklinę. Pradedant asmens kodu, namo, buto, telefono numeriu, elektroninio pašto adresu, socialinių tinklų paskyromis ir baigiant savanorišku tų duomenų pateikimu viešojoje erdvėje, buvimo vietos nustatymu išmaniuosiuose įrenginiuose, kuriuos kasdien su savimi nešiojamės.

 

Asociatyvi Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Aš jau vaikystėje žinojau apie magnetizmą. Žiemą ypač gerai traukdavo liežuvį prie metalinių daiktų.Pirmu kartu patikrinau teoriją, antru kartu atmečiau tytimo paklaidas.

  • „…o moksliniais tyrinėjimais pagrįstus faktus“ rašote. Siūlote tikėti „duomenų mokslininko“ pranašystėmis? Ar ir jus matina PSO ir farmacinių milžinų pinigėliai už reklamą ir žmonių mulkinimą?

Rekomenduojami video