2024/04/20

 

KULTŪRINĖ ROKIRUOTĖ BENDRUOMENĖMS NEPATIKO

Salamiesčio bendruomenė nepatenkinta Kupiškio kultūros centro pertvarka. Vilės Leščinskienės nuotrauka

Nugriaudėjus žiniai, kad Kupiškio kultūros centro laukia vidaus struktūros pertvarka, Savivaldybės ir Kultūros centro atstovai ėmė rengti susitikimus su bendruomenėmis, kur pristato naują pertvarkos modelį, atsako į gyventojams rūpimus klausimus, išklauso jų nuomonę.

Praėjusį penktadienį aplankyti Salamiesčio ir Antašavos bendruomenių žmonės susirinkimo iniciatoriams turėjo nemažai priekaištų, vyko emocingos diskusijos.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Salamiesčio mokyklos negriaus

Gegužės 29 dienos „Kupiškėnų minčių“ numeryje jau rašėme, kad bus tik penki Kultūros centro padaliniai seniūnijų centruose – Alizavos, Noriūnų, Šimonių, Subačiaus ir Skapiškio.

Laisvalaikio salių Adomynėje, Antašavoje, Juodpėnuose, Laičiuose, Lukonyse, Naiviuose ir Šepetoje veikla bus nutraukta. Kultūros darbuotojai, dirbę laisvalaikio salėse, be darbo neliks. Jų darbo vieta persikels į artimiausius padalinius, jie taps meno vadovais.

Pertvarkos imtasi siekiant ne tik gerinti kultūrinių renginių kokybę, bet ir ketinant sutaupyti didelių, neefektyviai išnaudojamų pastatų šildymo sąskaita.

„Mes atsisakėme septynių laisvalaikio salių, nes jos kokybiškų paslaugų teikti negali. Be to, organizuojant renginį, reikia ne vieno, o kelių kultūros darbuotojų. Tai kur kas efektyviau tiek režisūrine-vadybine, tiek materialine-technine prasme. Padaliniai nuo šiol dirbs daug stipriau, tokią pertvarką jau turi Rokiškio ir Utenos savivaldybės, ir šis modelis sėkmingai vykdomas“, – taip naujovę Salamiesčio bendruomenei pristatė mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius.

Plačiau skaitykite birželio 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tikra tiesa

  • Pribaigė švietimą,pribaigs kultūrą,sportas jau senokai vos gyvas…Medicinos nebėra…Gyventi kaime gera vien tik LRT laidoje.

Rekomenduojami video