2024/04/19

 

KULTŪRA KAIMUOSE – TUŠČIOS SALĖS IR NAUJOS KOKYBĖS PAIEŠKA

Kupiškio kultūros centras keičiasi ne tik iš išorės, permainų įgyvendinant struktūros pertvarką laukiama ir įstaigos viduje. Autorės nuotrauka

Kupiškio kultūros centras keičiasi ne tik iš išorės, permainų įgyvendinant struktūros pertvarką laukiama ir įstaigos viduje.
Autorės nuotrauka

Kupiškio kultūros centro laukia vidaus struktūros pertvarka. Nebelieka laisvalaikio salių, kultūrinę veiklą kaimuose kuruos penki padaliniai seniūnijose. Numatyti ir Kupiškio kultūros centro pokyčiai – mažėja skyrių ir pavaduotojų. Šį pertvarkos planą ketvirtadienį turėjo svarstyti rajono Taryba, bet iš darbotvarkės jis išbrauktas.

Jurga BANIONIENĖ

Pokyčių priežastys

Plačiau numatomus pasikeitimus apibūdino kultūrą kuruojantis mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius. Jis teigė, kad daugiau nei prieš pusę metų mero potvarkiu buvo sudaryta darbo grupė kultūros įstaigų pertvarkai parengti.

Esminis pertvarkos dalykas – kultūrinės veiklos sklaidos rajone, meninės renginių kokybės gerinimas.

„Žinome ir tai, kad rajone mažėja gyventojų, išlikę dideli pastatai, jie išnaudojami neefektyviai. Tai ir lėmė pertvarką, kad Kupiškio kultūros centras, kaip įstaiga, būtų valdoma efektyviai“, – kalbėjo jis.

Įgyvendinant Kupiškio kultūros centro vidaus struktūros pertvarką, vietoj penkių – Informacijos ir sklaidos, Meninės veiklos, Etninės kultūros, Ūkio dalies ir Kaimo padalinių skyrių veiktų šie: Renginių organizavimo ir informacijos sklaidos, Mėgėjų meno ir etninės kultūros, Kultūrinės veiklos seniūnijose, Ūkio ir bendrųjų reikalų skyrius.

Iki šiol Kupiškio kultūros centro direktorei Jolitai Janušonienei talkino du pavaduotojai – pavaduotoja kultūrai Rasa Gudonienė ir pavaduotojas ūkiui ir bendriesiems reikalams Albertas Audickas. Pastaroji pareigybė naikinama.

„Ūkio ir bendrųjų reikalų skyrius buvo be vedėjo, dabar norima sutvarkyti taip, kad visi skyriai turėtų savo vedėjus, manome, kad tas darbo krūvis, kurį turėjo pavaduotojas ūkiui ir bendriesiems reikalams, puikiausiai atitiktų skyriaus vedėjo“, – sakė A. Cesevičius.

Pasak vicemero, kam bus paskirta vadovauti skyriams, spręs Kupiškio kultūros centro vadovė.

Plačiau skaitykite gegužės 29 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video