2024/03/28

 

UOŠVĖS LIEŽUVIS – BRANGIAUSIA KOMERCINIŲ RENGINIŲ VIETA

Nuostatuose įtvirtinta, kad komercinis renginys – tai renginys, kai įėjimas į renginį yra mokamas arba renginiu siekiama finansinės naudos, t. y. renginys organizatoriams duoda pajamų (rengiamos reklamos, loterijos, prekių ar paslaugų pardavimas renginio metu ir pan.). Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Nuostatuose įtvirtinta, kad komercinis renginys – tai renginys, kai įėjimas į renginį yra mokamas arba renginiu siekiama finansinės naudos, t. y. renginys organizatoriams duoda pajamų (rengiamos reklamos, loterijos, prekių ar paslaugų pardavimas renginio metu ir pan.).
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Per Kupiškio rajono tarybos posėdį balandžio 29 dieną nuspręsta patvirtinti Vietinės rinkliavos už leidimo organizuoti komercinius renginius Kupiškio rajono savivaldybei priklausančiose ar valdytojo teise valdomose viešojo naudojimo teritorijose išdavimą nuostatus.

Taip pat pakeistas ir Renginių organizavimo Kupiškio rajono savivaldybės viešosiose vietose tvarkos aprašas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kodėl prireikė pakeitimų

Šiuos pakeitimus per rajono Tarybos posėdį pristatė ir pakomentavo Savivaldybės Teisės skyriaus vyr. specialistė Raminta Morkūnaitė. Pasak jos, nuo 2016 metų rajone galiojantys rinkliavos už organizuojamus komercinius renginius nuostatai nebeatitinka pasikeitusių teisės normų.
Juose nenumatyta rinkliavos grąžinimo tvarka, delspinigių skaičiavimo tvarka, kas tą rinkliavą kontroliuoja.

Dėl to šiuos nuostatus reikia pripažinti netekusiais galios ir patvirtinti naujus.
Tarybos nariai vieningai nusprendė taip padaryti.

R. Morkūnaitė paaiškino, kad Renginių organizavimo Kupiškio rajono savivaldybės viešosiose vietose tvarkos aprašą pakeisti prireikė dėl to, kad tikslintos renginių organizavimo vietos.
Be to, keitėsi leidimų ne masiniams renginiams išdavimo tvarka.

Plačiau skaitykite gegužės 18 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Gal atpigus, kai nebereikės Dainiukui dalies atsegti?

Rekomenduojami video