2024/03/28

 

ARTĖJANT LAUKMINIŠKIŲ KAIMO MUZIEJAUS DVIDEŠIMTMEČIUI – SIGNALAS DĖL IŠLIKIMO

Laukminiškių kaimo muziejuje iš viso saugoma daugiau kaip 1000 eksponatų. Jolantos Knizikevičienės nuotrauka

Laukminiškių kaimo muziejuje iš viso saugoma daugiau kaip 1000 eksponatų.
Jolantos Knizikevičienės nuotrauka

Kupiškio etnografijos muziejus turi kelis padalinius – Adomo Petrausko muziejų su Uoginių kaimo amatų centru, Veronikos Šleivytės paveikslų galeriją ir Laukminiškių kaimo muziejų.

Pastarojo likimas gali pakibti ant plauko, mat muziejaus pastatui būtinas rimtas kapitalinis remontas, o tai – išties nemažos investicijos.

Jurga BANIONIENĖ

Klausimas lieka atviras

Kultūrą kuruojantis mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius teigė, kad susipažinus su dabartine muziejaus padėtimi ir išsiaiškinus eksponatų, pastato būklę, kilo dvejonių. Pastatui, kuriame yra Laukminiškių kaimo muziejus, reikia remonto. Yra ir daugiau problemų, kurias būtina spręsti, jei norima, kad muziejus ir jo eksponatai būtų apsaugoti.

A. Cesevičiaus žiniomis, šiame muziejuje nėra labai daug muziejinių vertybių.

Plačiau skaitykite gegužės 18 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Daug metų beveik neskiriama lėšų šiam muziejui. Bet ne kiekvienas kaimas didžiuojasi Holivudo aktorėmis bei kitais kultūros veikėjais iš vienos šeimos. O ir šioks toks traukos taškelis keliaujantims aplink marias. Tikrai nebloga kelionė. Tik kol kas be infrastruktūros. Tiek vicemeras, tiek muziejaus direktorė labai nevietiniai. Galima suprasti, kad Kupiškio kraštas jiems niekada nebus savas. Sunaikinsi- galvos skausmo mažiau, o atlyginimas tas pats.

Rekomenduojami video