2024/04/19

 

PIRMASIS STOVYKLAVIMAS GAMTOJE: KOKIŲ KLAIDŲ NEKARTOTI?

Šiltuoju sezonu galime kur kas daugiau laiko praleisti gryname ore, todėl daugelis nusprendžia suplanuoti ir savaitgalio išvykas į gamtą. Neretai manoma, kad tam pakanka pagrindinių reikmenų ir esminių žinių apie mus supančią aplinką. Jei ir Jūs pritariate tokiai nuomonei, tai – pirmoji klaida. Nepatyrę stovyklautojai pirmaisiais kartais jų padaro ir dar daugiau, tad jeigu norite, kad tokia savaitgalio patirtis būtų kuo sklandesnė, susipažinkite su dažniausiomis klaidomis ir patys jų nebekartokite.

Per mažai dėmesio skiriama palapinės pasirinkimui

Šis statinys kuriam laikui taps Jūsų namais, todėl klausimas, kaip pasirinkti palapinę, planuojant tokią išvyką turėtų būti vienas svarbiausių. Šiuo atveju aktualiausias turėtų būti jos dydis – jis priklausys nuo to, keli asmenys miegos palapinėje. Tačiau jeigu ketinate joje laikyti ir daugiau daiktų, atitinkamai reikėtų paieškoti dar didesnio gaminio. Taip pat verta pirmenybę teikti nuo kritulių saugantiems, dviejų sluoksnių modeliams ir pagalvoti apie kitus privalumus, tokius kaip papildomi įėjimai, ventiliacija ar tinklelis nuo uodų.

Ne mažiau svarbu įsigyti šiltą miegmaišį ir patogų kilimėlį ar netgi pripučiamą čiužinį. Mėgstantys didesnį komfortą, su savimi pasiima ir nedidelę pagalvėlę – jei norite gerai išsimiegoti, tai tikrai nebus klaida.

Pasirenkamas netinkamas maistas

Geriausia, jei stovyklaudami kartu su savimi turėsite lengvų, iš karto valgomų produktų, tokių kaip džiovinti vaisiai, duona ar dešrelės – maistas turėtų būti kuo ilgiau negendantis. Jei išvyka truks ilgesnį laikotarpį, atsargiau reikėtų elgtis su mėsos produktais – jeigu žinote, kad neišsiversite be šašlykinės ir gardžių patiekalų, juos verčiau gaminkite pirmosiomis dienomis. Svarbiausia, jog maždaug įsivaizduotumėte, kaip atrodys Jūsų kasdienė mityba: tuomet kai kuriuos pagardus galėsite pasigaminti dar namuose, o jų šviežumą užtikrins šaltkrepšiai.

Nesudaromas būtiniausių daiktų sąrašas

Klystate, jei manote, kad Jūsų krepšyje turėtų būti tik palapinė, geras peilis ir svarbiausi reikmenys laužo užkūrimui. Reikės pasirūpinti drabužiais, asmeninės higienos priemonėmis, vaistinėle, jau minėtu maistu, o jeigu užsiimsite papildomomis veiklomis – ir kitu inventoriumi. Paprasčiausia šiuo atveju susidaryti labai tikslų visų daiktų sąrašą, apgalvojant kiekvieną laukiančią situaciją – dar kartą jį patikrinę prieš išvykdami, būsite dar geriau pasiruošę.

Pasiimama per daug daiktų

Sudarę prieš tai minėtą sąrašą, dar kartą turėtumėte gerai jį peržiūrėti ir pagalvoti, ar daiktų nėra per daug. Stovyklaujantieji pirmą kartą, neretai persistengia ir su drabužiais, ir su maisto atsargomis – daugeliui iš jų tikrai nėra būtina keliauti kartu su Jumis. Žinoma, jei važiuosite į išvyką automobiliu, diskomforto nepajausite, tačiau jeigu planuojate pažygiuoti, tikėtina, kad tokio savo sprendimo anksčiau ar vėliau pradėsite gailėtis – geriau užbėgti tam už akių.

Vietoj praktiškos, pasirenkama stilinga apranga

Kasdienę savo aprangą verčiau palikite namuose – gamtai geriausiai tiks sportinio stiliaus rūbai, su kuriais jaustumėtės patogiai ir nebijotumėte susitepti. Atkreipkite dėmesį į būsimas orų prognozes, tačiau būkite pasiruošę ir jų permainoms – savo krepšyje turėtumėte turėti lietpaltį ir keletą šiltesnių megztinių. Tuo tarpu iš avalynės labiausiai tiks sportinio stiliaus bateliai ar netgi guminiai batai.

Pamirštama pagalvoti apie telefono bateriją

Tikėtina, kad visos išvykos metu Jums prireiks pasinaudoti internetu – galbūt ieškosite netoliese esančios parduotuvės, o gal reikės, jog navigacija parodytų trumpiausią kelią namo. Bet kuriuo atveju poilsiaujant gamtoje nereikėtų likti be ryšio, tad pagalvokite, kaip pakrausite savo telefoną. Tam galima rinktis automobilinius pakrovėjus arba išorinio maitinimo šaltinius, geriau žinomus kaip „Powerbank“.

Per daug investuojama į turistines prekes

Pirmą kartą ruošiantis stovyklauti norisi viską padaryti idealiai, todėl neretai įsigyjamas kone brangiausias turistinis inventorius. Visgi, tikrai nėra būtinybės taip išlaidauti – svarbiausia, kad visos pasirinktos prekės atitiktų Jūsų poreikius ir tiktų konkrečiai situacijai. Atidžiau susipažinkite su kiekvieno gaminio aprašymais, palyginkite galimybes ir pagalvokite, kaip jas pritaikysite praktiškai – taip tikrai priimsite teisingiausius (ir nebūtinai daugiausiai kainuojančius) sprendimus. Jei ruošitės pirkti palapinę, užsukite į Pigu.lt el. parduotuvę: šioje svetainėje ją įsigysite itin palankiomis sąlygomis.

Išvengę visų šių klaidų, tinkamai pasiruošite stovyklavimui. Žinoma, visų kuriozinių situacijų suplanuoti negalime, tačiau jeigu apsirūpinsite svarbiausiais reikmenimis, su bet kokiais iššūkiais susidorosite kur kas paprasčiau.

Pigu.lt

Užs. Nr.666

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video