2024/04/19

 

RAJONO VVG INICIJUOTI PROJEKTAI TEIKIA VILTIES

Kupiškio rajono vietos veiklos grupės vietos plėtros strategijos administravimo vadovė Neringa Čemerienė džiaugėsi, kad ir regionai, maži miestai žino apie paramos gavimo galimybes ir aktyviai tuo naudojasi. Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono vietos veiklos grupės vietos plėtros strategijos administravimo vadovė Neringa Čemerienė džiaugėsi, kad ir regionai, maži miestai žino apie paramos gavimo galimybes ir aktyviai tuo naudojasi.
Autorės nuotrauka

Plačiau apie jau įgyvendintus ir šiuo metu įgyvendinamus projektus papasakojo Kupiškio rajono vietos veiklos grupės vietos plėtros strategijos administravimo vadovė Neringa Čemerienė.

Jurga BANIONIENĖ

Infrastruktūriniai projektai

Kupiškio rajono vietos veiklos grupė 2020 metais organizavo 2 kvietimus pagal priemones „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėje“ veiklos sritį „Parama investicijoms į visų rūšių mažos apimties infrastruktūrą“ ir priemonę „Veiklos įvairinimas ir plėtra kaimiškoje vietovėje“.

Pasak N. Čemerienės, pagal priemonę „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ surinktos 5 paraiškos, prašoma projektų įgyvendinimui paramos suma yra iki 112 tūkst. 921 euro, kai kvietimo biudžetas buvo numatytas tik iki 95 tūkst. eurų. Projektų veikla – viešosios infrastruktūros tvarkymas ir pritaikymas viešiesiems poreikiams. Jau įgyvendinti du projektai.

„Aukštupėnų kaimo bendruomenė neturi savo patalpų, jie kaime, prie beržynėlio, pasistatė pavėsinę ant polių su terasa ir kuria pasibuvimo vietą. Ten iš seniau yra pastatyti suolai, laužavietė, bendruomenė mini savo šventes. Dabar turės namuką bendruomenės veiklai vykdyti, šalia yra ir biotualetas. Parama šiam bendruomenės projektui yra iki 12 tūkst. eurų. Bendruomenė jau gavo finansavimą pagal 2021 metų Nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai remti priemonę ir prie pastatyto namelio įsirengs vaikų žaidimo aikštelę. Ji turėtų atsirasti iki spalio.

Įgyvendintas ir Kupiškio rajono sporto klubo „Pagardai“ projektas. Jie jau buvo susitvarkę paplūdimio tinklinio aikštelę, turi treniruoklius, dabar pasistatė modulinį namuką. Jame įrengtas dušas, tualetas, kambarys, kuriame sportininkai gali rinktis, vesti mokymus ir pan. Projektui skirta paramos suma yra iki 18 tūkst. eurų“, – pasakojo N. Čemerienė.

Plačiau skaitykite gegužės 15 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Gali būti aktualu: Lauko užuolaidos

Dalintis

Rekomenduojami video