2024/04/23

 

IŠSISKYRĖ ETIKOS KOMISIJOS IR JOS VADOVĖS NUOMONĖ

Tarybos narys, konservatorių atstovas Saulius Dugnas, į etikos sargų akiratį pakliuvo dėl noro pačiam išsiaiškinti Savivaldybės kontrolierės veiklos faktus. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Konfrontacijos tarp mero ir Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos vadovės Vilmos Mažeikienės atgarsiai vėl nuskambėjo balandžio 29 dieną per nuotolinį rajono Tarybos posėdį.

Etikos komisijos pirmininkė Daiva Bubulienė posėdžio pabaigoje perskaitė pranešimą dėl elgesio Tarybos nario, konservatorių frakcijos Taryboje atstovo Sauliaus Dugno, kuris norėjo išsiaiškinti kai kurių V. Mažeikienės, kaip Savivaldybės kontrolierės, veiksmų teisėtumą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Įtarė neetišką elgesį

Kupiškio rajono tarybos Etikos komisijos pranešimas buvo ilgas ir išsamus. Jį išklausęs rajono meras pranešėjai net padėkojo už tokį išsamų, detektyvo vertą pasakojimą.

D. Bubulienė informavo, kad į rajono Tarybos Etikos komisiją 2020 metų gruodžio 15 dieną kreipėsi Tarybos Kontrolės komiteto pirmininkas Virginijus Umbra dėl Tarybos nario S. Dugno, kuris galimai bus pažeidęs Valstybės politikų etikos kodeksą.

Mat prašė V. Mažeikienės, nesuderinęs su Kontrolės komitetu, raštu paaiškinimų apie jos tarnybinę veiklą ir pateikti kai kuriuos dokumentus.

S. Dugnas yra Kontrolės komiteto pirmininko pavaduotojas. Teikdamas minėtą prašymą jis vadovavosi Vietos savivaldos 14 str. 4 dalimi, bet šis straipsnis apibrėžia Kontrolės komiteto funkcijas, o ne pavienio jos nario funkcijas.

Taigi S. Dugnui buvo privalu savo veiksmus derinti su šiuo komitetu. To nedarydamas jis kelia nepasitikėjimą Kontrolės komitetu ir jį menkina.

(Pagal Vietos savivaldos įstatymą rajono Tarybos Kontrolės komitetui ir Etikos komisijai vadovauja opozicijos atstovai – aut. past.)

Pirmas paaiškinimas

Etikos komisija ištyrė ir nustatė, kad S. Dugnui Kontrolės komitetas nesuteikė įgaliojimų kreiptis į Kontrolės ir audito tarnybą. Jis veikė vienas.

Plačiau skaitykite gegužės 11 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video