2024/03/29

 

SKAMBŪS ŠEIMŲ ŽYGIO RIKSMAI ŽAVI NE KIEKVIENĄ

Kontroversiškų vertinimų sulaukiantis Šeimų sąjūdžio organizuojamas „Didysis šeimos gynimo maršas“ jau visai čia pat. Į protestuotojų iš visos Lietuvos gretas po truputį įsijungia ir kupiškėnai.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Kviečia susivienyti

„Stipri šeima – stipri valstybė“ – tokį šūkį skelbia maršo organizatoriai. Internetiniame Šeimų sąjūdžio puslapyje rašoma, kad protesto mitingas visos šalies mastu turėtų nugriaudėti gegužės 15 dieną. Suplanuotas ir maršrutas: automobilių kolona važiuos magistrale iš Klaipėdos į Vilnių, o pakeliui konkrečiu laiku, pagal internete pateiktą tvarkaraštį, prisijungs ir entuziastai iš kitų šalies regionų. Visi dalyviai turėtų suvažiuoti į bendrą Lietuvos vienybės ir protesto mitingą sostinės Vingio parke.

Šios akcijos metu pilietinė visuomenė politikams pareikš nuomonę dėl Stambulo konvencijos neratifikavimo, partnerystės įstatymo ir visų įstatymų, kurie propaguoja „Gender“ (genderizmo arba kitaip socialinės lyties – aut. past.) ideologiją nepriėmimo. Bus siekiama sustabdyti Seimo daugumos politiką prieš valstybę ir tradicinę šeimą pažeidžiant Konstitucijos nuostatas“, – taip skelbia organizatoriai internete.

Susivienyti kviečiami piliečiai, prieštaraujantys Stambulo konvencijai ir palaikantys tradicinę šeimos sudėtį, tradicijas ir vertybes. Kvietimas į maršą išsiųstas ir katalikų bažnyčios atstovams.

Maršo dalyviai raginami registruotis. Tai jie gali padaryti internetiniame tinklalapyje arba susisiekę su savo regiono koordinatoriumi.

Subačiaus ir Kupiškio kraštą kuruojanti Inga Dovydėnienė tvirtino, kad kupiškėnai gal ir aktyviau registruotųsi į „Didįjį šeimos gynimo maršą“, bet bijo būti identifikuoti, mat registruojantis reikia įvesti automobilio numerius ir pateikti kitus asmeninius duomenis.

Plačiau skaitykite gegužės 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Unsplash nuotrauka

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Jauna merga, o rašai, kaip „Komunizmo keliu“ prieš 30 metų- ką partija liepia.

Rekomenduojami video