2024/04/20

 

RAJONO VALDŽIOS METINĖS ATASKAITOS SVARSTYMAS SU LENGVAIS ĮGĖLIMAIS

Be didelių diskusijų Kupiškio rajono taryba balandžio 29 dieną per nuotolinį posėdį patvirtino rajono mero ir rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus 2020 metų veiklos ataskaitas. Vis dėlto rajono Tarybos opozicija valdantiesiems priminė kai kuriuos nemalonius dalykus.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Mano, kad susitvarkė

Trumpai pristatęs praėjusių metų savo veiklos ataskaitą Savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Jakštas (šias pareigas jis ėjo nuo 2020 liepos pradžios) pabrėžė, kad tie metai buvo labai sudėtingi dėl pasaulyje siaučiančios COVID-19 pandemijos. Tai sudrumstė ir Kupiškio rajono savivaldybės darbą.

Reikėjo greitai priimti daug naujų sprendimų. Buvo įsteigta karščiavimo klinika Kupiškio ligoninėje, mobilios medikų brigados, mobilus COVID-19 patikros punktas, atsirado kitokių darbo, bendravimo naujovių dėl koronavirusinės infekcijos prevencijos.

Pasak administracijos direktoriaus, sudėtingiausi metai buvo ne tik medikams, bet ir švietimo įstaigoms, kurios per trumpą laiką turėjo persiorientuoti į nuotolinį mokymą.

Jis kaip sėkmingus projektus paminėjo centrinės Kupiškio miesto viešosios erdvės sutvarkymą, autobusų stoties viešosios erdvės modernizavimą, Kupiškio vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“ atnaujinimą. Taip pat kitus tęstinius projektus, kurie buvo tęsiami, pvz., Kupiškio viešosios bibliotekos rekonstrukciją.

Administracijos direktorius apžvelgė ir rajono biudžeto reikalus, kurie išsamiai aprašyti ataskaitoje. Kupiškio rajono savivaldybė per 2020 metus gavo 25 590,5 tūkst. eurų pajamų. Patikslintas biudžeto pajamų planas įvykdytas 97 proc. – gauta 798,9 tūkst. eurų mažiau nei planuota.

Pajamos iš mokesčių sudarė 41,3 proc. visų Savivaldybės biudžeto pajamų.

Plačiau skaitykite gegužės 4 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video