2024/04/20

 

5 SMAGIOS IDĖJOS ŠEIMOS IŠVYKOMS

Džiugiai iš debesų pasirodanti saulė ir malonus pavasariškas oras pajudėti lauke kviečia kiekvieną. Vis dėlto, malonią pavasario popietę pasivaikščioti miesto parke ar priemiesčių pažintiniuose takuose, taip pat gali nuspręsti ir šimtai kitų šeimų. Tuomet atsiranda automobilio statymo problema. Be to, vaikščiodami tarp daugybės žmonių tikrai nepailsėsite ir vargu, ar rasite išsvajotos ramybės. Visgi, sumaniems ir išradingiems tėvams tikrai nepritrūks idėjų šeimos išvykoms.

Automobiliu aplink Lietuvą

Ne paslaptis, kad kelionės aplink Lietuvą itin išpopuliarėjo dar pernai, kuomet pandemijos sukaustyti žmonės ėmė labiau tyrinėti savo artimiausią aplinką ir planuoti keliones gimtojoje šalyje. Planuojantiems ir šiemet keliauti automobiliu verta atidžiai peržvelgti maršrutą. Jei pernai lankėte žinomiausius objektus, galbūt šiemet verta užsukti į įdomius, tačiau kiek primirštus kampelius? Kelionę geriausia planuoti drauge su visa šeima. Susėskite prie bendro pietų ar vakarienės stalo ir aptarkite, ką šiemet norėtumėte pamatyti, ko tikitės iš kelionės ir kiek laiko jai skirsite. Žinoma, nepamirškite labai svarbaus niuanso – patikrinti automobilio būklę. Savaime suprantama, keliaujant Lietuvoje autoservisą ir meistrą rasti tikrai nebus sudėtinga, tačiau bet koks nenumatytas gedimas gali atimti daugybę jūsų brangaus laiko drauge bei sukelti nemalonių emocijų. Jei jaučiate, kad turimas automobilis nėra saugus ilgesnėms kelionėms, prieš leidžiantis į ilgesnę kelionę vertėtų pasirūpinti jo saugumu ar pasvarstyti apie naujojo automobilio įsigijimą. Riedėti be rūpesčių tvarkingu automobiliu Jus galite pasinaudodami ir autolizingo galimybėmis – Gfbankas.lt tinklapyje užpildę paraišką gausite Jūsų poreikius ir finansines galimybes atitinkantį pasiūlymą.

Dviračiais į sodybą

Ne mažiau smagia pramoga visai šeima gali tapti ir kelionė dviračiais į užmiesčio sodybą ar pas senelius. Tiesa, ruošiantis tokiai kelionei atsakingai vertinkite atstumus ir užtikrinkite, kad ir mažieji šeimos nariai galės juos įveikti be didelio vargo. Pasirūpinkite apsaugos priemonėmis, šviesą atspindinčiomis liemenėmis, šalmais ir dviračių žibintais. Pačius mažiausius sodinkite tik į tam skirtą dviračio kėdutę ar priekabėlę. Nepamirškite pasiimti vandens ir užkandžių bei sustoti pakeliui pailsėti!

Žygiuokite į mišką

Jei šeima pirmenybę teikia pasivaikščiojimui, galite suorganizuoti žygį į artimiausią mišką ar nuvažiuoti iki kito jums gerai pažįstamo miško. Dar prieš žygį pasirūpinkite tinkama visos šeimos avalyne, apranga ir apsauga nuo vabzdžių. Užbaigę žygį galite pastovyklauti, draugiškai palenktyniauti orientacinėse varžybose ar tiesiog pasimėgauti miško ramybe. Tiesa, tokius užsiėmimus ir jų trukmę planuoti derėtų atsižvelgiant į vaikų amžių ir dienos režimą, tad iškart suplanuokite, ką skanausite pietums ir kada keliausite namo.

Muziejų savaitgalis

Jei nesate tikri, ar išvyka į gamtą patiks visai šeimai, verčiau rinkitės kultūrines veiklas. Suplanuokite išvykas į muziejus, kuriuose kiekvienas galėtų atrasti naujų faktų, sužinoti įdomybių bei mėgautis drauge leidžiamu laiku. Tiesa, tai padaryti nebus taip lengva, ypač, jei visų šeimos narių pomėgiai labai skiriasi. Tokiu atveju apsilankymams skirkite visą savaitgalį – taip išvykos neužsitęs ir patys nepervargsite skubėdami aplankyti dar du ar tris muziejus.

Išbandykite laivybą

Jei šeimos išvykos metu esate nusiteikę išbandyti kažką nepaprasto ir smagaus, į veiklų sąrašą būtinai įtraukite pasiplaukiojimą laivu. Tiesa, tam net nebūtina vykti į Pamario kraštą, kuriame gana plačiai išvystyta laivyba. Didžiosiomis Lietuvos upėmis taip pat galite paplaukioti nedidukais nuomojamais laiveliais. Be to, tokių pažintinių kelionių metu susipažinsite su aplinkinių miestų ir miestelių istorijomis bei jų lankytinais objektais.

Justė Giržadaitė

Užs. Nr.601

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video