2024/04/20

 

TAKSISTAI TURĖS KONKURENTĄ

Taksi Kupiškyje turės iki tol nebūtą konkurentą. Jau antra savaitė savo automobiliu keleivius pagal pageidavimus veža Laimis Vaitiekūnas.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotraukos

Jei piktina tai, kad Kupiškio rajone menka darbo pasiūla, niekas nedraudžia patiems susikurti darbo vietą.

Antai čia jau kurį laiką gyvenantis rokiškėnas Laimis Vaitiekūnas visai neseniai nusprendė tapti pavežėju – savo automobiliu žmones kaipmat gali ir iki vietinės poliklinikos, ir į kaimyninę Lenkiją nuvežti.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

„Kupiškyje gyvenu jau penkerius metus. Esu iš Pandėlio pusės kilęs, bet anksčiau Rokiškyje gyvenau. Nebuvo ten ramybės, nepatiko, kad žmonės naktį gatvėmis vaikšto. Nusprendžiau persikelti į Kupiškį ir nepasigailėjau. Čia tikrai kur kas ramiau“, – pokalbį pradėjo L. Vaitiekūnas.

Jis pasakojo dirbęs pačius įvairiausius darbus. Net ir ūkininkavo, turėjo mišrų ūkį, o tikroji Laimio profesija – metalo apdirbėjas. Pagal profesiją įsidarbinti galėtų kad ir šiandien, bet kiek į darbo pokalbių buvo nuėjęs, darbdaviai, anot jo, raukosi sužinoję amžių.

„Diskriminaciją dėl amžiaus tikrai jaučiu. Visai neseniai dėl darbo pasikalbėti buvau nuvažiavęs į kitą miestą, ir darbas visai patiktų, ir alga gera, tačiau kai pasakiau, kiek man metų, leido suprasti, kad neturėčiau vilčių“, – nusivylimo neslėpė vyras.

Plačiau skaitykite balandžio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Labas. Kokia kaina Kupiškis – Waršuwa – Kupiškis?

    • Yra maršrutas Kupiškis – Rokiškis – Kupiškis. Už dyka.

  • taksi nuo pavežėjo skiriasi, pasigooglinkit, žmonės

  • Smagu kad yra tokiu zmoniu jei i Lenkija nuveztu tai reikalui prireikus ir i kita miesta nuvestu pas gyditojus labai gerai

  • Sveiki, palieku pavežėjo Laimio kontaktus: 867953738 🙂

  • O kur skirtumas?Ir iki šiol dirbę trys taksistai, įregistravę tris atskiras individualias įmones.O straipsny pateikta,lyg tai būtų konkurencija kažkokiam monopoliui.

  • O iki kurios valandos dirba?

  • parašykite savo kontaktus, kaip jus rasti, o gal galima kam pasiskambinti , kas tai atsakytu.

Rekomenduojami video