2024/04/25

 

ŽVĖRELIŲ KAULAI IR IŠVAŽINĖTI PASĖLIAI SUKĖLĖ ĮTARIMŲ

Ūkininkas Alfredas Šimonis nuvažiavęs į Mutkūnų kaimą, už Vizgiūnų karjero, apžiūrėti savo pasėlių neteko žado – beveik visas jo rapsų laukas buvo išvažinėtas ir nuėstas. Jo pakraštyje mėtėsi gyvūnų liekanos.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Piktinosi medžiotojais

„Rapsų sėkla nepigi. Įdėjome nemažai lėšų apsėdami tą lauką. Kas mums atlygins nuostolius? Medžiotojai ten stirnas medžiojo. Mūsų pasėlius išvažinėjo be leidimo. Pamiškėje prie mūsų žemės buvo įrengę žvėrių šėryklas. Taip pat mūsų neatsiklausę. Tai čia suplūdę gyvūnai nusiaubė ir pasėtą rapsą. Liko tik du ruoželiai. Nedaug čia turime žemės. Todėl mums brangus kiekvienas jos lopinėlis. Matyt, čia pat sumedžioti žvėrys ir mėsinėjami buvo. Radome jų liekanų – kaulų, kaukolių, kailio vilnos“, – pasakojo ūkininko žmona Vilma Šimonienė.

Mutkūnuose išvažinėti rapsų pasėliai, mėtosi žvėrelių kaulų ir vilnos liekanos.
Nuotraukos iš Alfredo Šimonio albumo

Oficialaus skundo negavo

Šią situaciją pakomentavo Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio rajono skyriaus pirmininkas Bronislovas Domža, Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Gytautas Stukas, Aukštaičių medžiotojų būrelio vadovas Mantas Šlapelis.

Plačiau skaitykite balandžio 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Mutkūnai labai „slaunas“ kaimas 🙂

Rekomenduojami video