2024/04/18

 

RAJONAS ARTĖJA PRIE MASINĖS VAKCINACIJOS

Laisvinami karantino suvaržymai. Kalbama apie imuniteto pasą, kurį galėtų gauti pasiskiepiję ar persirgę koronavirusine infekcija asmenys. Žadama, kad toks pasas suteiktų jo turėtojams galimybę laisviau keliauti, dalyvauti renginiuose ir panašiai. Vyksta savotiškos lenktynės su pasaulį apėmusiu pavojingu virusu skubant paskiepyti kuo daugiau žmonių. Kol kas sergamumo statistika nėra džiugi. Virusas nesitraukia ir vis pasiglemžia naujų gyvybių.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie vakcinas

Šiandien gyventojams bene aktualiausi skiepijimo nuo COVID-19 ligos reikalai. Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorius Raimundas Martinėlis sakė, kad šią savaitę, antradienį, gauta 480 dozių „Pfizer“ vakcinos ir ja skiepyti 65 m. ir vyresni gyventojai Kupiškio poliklinikoje ir kaimo ambulatorijose. Neįgalūs, nevaikštantys pacientai paskiepyti nuvykus pas juos į namus.
Vėliau gauta ir 100 dozių „AstraZeneca“ vakcinos dozių. Ja skiepyti gaisrininkai, policininkai, prekybininkai, įvairių didesnių įmonių darbuotojai, kurie sutiko.

Savaitgalį kupiškėnai nebus skiepijami, nes suskiepytos visos vakcinos dozės.
Ateinančią savaitę planuojama gauti 372 dozes „Pfizer“ ir 100 dozių „Modernos“. Kol kas neaišku, kiek bus skirta „AstraZeneca“ vakcinos dozių.

„Šiuo metu sudarinėjami sąrašai lėtinėmis ligomis sergančių asmenų, kurie turi teisę pasiskiepyti prioriteto tvarka. Kupiškio rajone jau gana sparčiai artėjama prie masinio vakcinavimo.“

Plačiau skaitykite balandžio 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

ELTOS nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Svarbiausia, kad kiek rajonas gauna vakcinų, tiek ir suskiepyjama..o ir žmonės sąmoningi nori skiepytis..O antraštės straipsnių dažnai neadekvačios.

  • Koks dar masinis skiepijimas??? Jei pedagogai yra prioritetinė grupė kaip ir pensininkai ar sergantys lėtinėmis ligimis, tai kodėl kaip šunims siūlo tik astra zeneca??? Kiekvieną dieną susiduriam su tikimybe užsukrėsti, bet savivaldybė užsispaudus laiko pfizerį ar moderną, o kiša tik tą astra zeneca?? Kas mes, ne žmonės, kad negalim rinktis???

    • Nežinojau, kad ta vakcina šunims. Pasiskiepyjom ir nieko. Mokytojai labai jau pretenzingi. Linkim jiems tokių pat mokinių bei tėvelių.

      • to taigi
        Labai teisingai parašėte.

    • Aš būčiau dėkinga gavusi tą šuniškąjį skiepą A/Z.

    • Nežinau ar Jūs šunys, pedagogai, ar ne, bet va dėl tokių rašliavų pagarbos tai tikrai neverti.

  • Keistai skamba, kad artėjama prie masinio skiepijimo… Dar net nepaskiepytį esantys pirmumo eilėje. Dalis vaikų jau lanko mokyklas,o darbuotojai dar nepaskiepyti. Taip pat Spec. tarnybų darbuotojai…

    • penkmetį per tris metus 🙂 į kitą kalbą verst nereikia , daugelis pamena …

Rekomenduojami video