2024/03/29

 

AVARINIAI ŽVYRKELIAI KLIBINA ADMINISTRACIJOS VADOVO KĖDĘ

Po žiemos smarkiai pažliugusių, duobėtų kaimo žvyrkelių laukia tik kosmetinis pataisymas. Rimtam remontui Savivaldybei stinga lėšų. Jurgos Banionienės nuotrauka

Pasižvalgyti į kaimus redakcijos reikalais išvažiuojame kiekvieną mėnesį po kelis kartus. Teko ne vienu kaimo keliuku riedėti lyg per kopėčias vėžlio greičiu.

Kai nėra gero susisiekimo su miestu, tai nublanksta ir gražiausios vienkiemių sodybos, nebenori jaunimas tokiose vietose apsigyventi. Gal dėl to nė kiek nemažėja kaimuose namų užkaltais langais.

Ar galėtų ši situacija keistis? Kam panaudojamos kelių priežiūrai skiriamos lėšos?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Paskirstė lėšas kaimo keliams

Per Kupiškio rajono tarybos posėdį kovo 25 dieną nuspręsta paskirstyti Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšas.

Jos skirtos rajono Savivaldybės vietinės reikšmės viešiesiems ir vidaus keliams tiesti, taisyti (remontuoti), rekonstruoti, prižiūrėti, saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, šiems keliams inventorizuoti 2021 metais, iš viso 861,9 tūkst. eurų.

Rajono Taryba pavedė Kupiškio rajono savivaldybės administracijai atlikti šių darbų užsakovo funkcijas.

Pasak Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjo Mažvydo Šalkausko, kapitalo investicijoms skirta 500 tūkst. eurų. Šios lėšos bus panaudotos asfaltuoti keliams per gyvenvietes. Dar rajone yra gyvenviečių, neturinčių asfalto dangos ir skęstančių žvyrkelio dulkėse. Žinoma, ši suma labai maža.

Preliminariai už tas lėšas galima kapitališkai suremontuoti, asfaltuoti tik apie 1,5 km kelio atkarpą.

„Kasmet iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų rajono Savivaldybė gauna apie 1 mln. eurų. Šių lėšų neužtenka, kad būtų kapitališkai suremontuoti visi remontuotini rajono vietinės reikšmės keliai ir keliukai. Kasmet jie eina tik prastyn. Prošvaisčių, kad gautume gerokai daugiau lėšų toms reikmėms, nematyti.“

Plačiau skaitykite balandžio 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video