2024/03/29

 

PIRMADIENĮ PRADINUKAI PRAVERS MOKYKLŲ DURIS

Prieš kelias savaites rašėme apie pradinukų grąžinimą į mokyklas. Kupiškio rajono savivaldybė nuo šio žingsnio tada susilaikė. Vyriausybei trečiadienį peržiūrėjus savivaldybių, kuriose gali būti karantino priemonės nustatytos švelnesnės negu visoje šalyje, sąrašą, atsižvelgus į naujus duomenis, nuspręsta į jį įtraukti dar keturias savivaldybes, tarp kurių – ir Kupiškio. Jose leidžiamas pradinukų ugdymas mišriu būdu mokinių ir pedagogų netestuojant kaupinių metodu.

Jurga BANIONIENĖ

Ekstremalių situacijų komisija pritarė

Į minėtą sąrašą įtrauktos ne tik tos savivaldybės, kuriose 14 dienų COVID-19 ligos sergamumo rodiklis 100 000 gyventojų yra mažiau kaip 200 atvejų, bet ir tos, kuriose sergamumas neviršija 300 atvejų.

Taigi prie 45 savivaldybių prisijungė ir Neringos, Klaipėdos miesto, Utenos ir Kupiškio rajono savivaldybės.

Administracijos direktorius Kęstutis Jakštas patvirtino, jog remiantis Vyriausybės nutarimu, pradinukai grįžta į mokyklas. Ketvirtadienį buvo sušauktas Savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos pasitarimas šiuo klausimu. Ji pritarė pradinukų kontaktinio ugdymo atnaujinimui.

Plačiau skaitykite balandžio 10 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Autorės nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ar ilgam bus pamokos?prades sirgti …vel viska uzdarys.

  • Karantino taisyklių laikymąsis tik popieriuje. Lietuvos ekspertai įvardino du dalykus svarbiausius siekiant išvengti viruso plitimo, tai kaukės ir atsumų laikymąsis. Kaip klasėje, mokyklos koridoriuje bus laikomąsi šio reikalavimo. Prie vakcinavimo centrų stovi policininkai ir vaiko, o mokyklose vaikai arti vienas šalia kito sėdės po 4-5val. Plauti rankas taip pat būtinybė. Kas mokykloje užtikrins šių sąlygų laikymąsi? Ok., mokytojai paskiepyti, o vaikai tai dzin, dzin jų vyresni broliai, kurie mokosi ir toliau nuotoliniu, dzin tėvus. Dulkys aiškiai įvardino plitimo didžiausius židinius – mokyklas ir did. įmones. Klausimas kodėl neklausiama tėvų nuomonės. Jei aš turiu galimybę, kad mano vaikas mokytųsi iš namų, kodėl ne? Tie, kas negali, lai eina į mokyklas. Likę 40d. iki mokslo metų pabaigos šiuo grįžimu nieko nepakeis. Priešingai, galbūt apsaugos nuo infekcijos plitimo.

Rekomenduojami video