2024/04/20

 

KODĖL TURGUJE TRŪKSTA KIAUŠINIŲ ARBA UŽ DĖŽUTĘ – PUSTREČIO EURO

Trečiadienį Kupiškyje, Lauko gatvės turgavietėje, prekyba vyko, tik keista, kad čia beveik nebuvo pačios svarbiausios Velykų prekės – kiaušinių. Viena pardavėja gyrė ryškiaspalvius tekstilinius kiaušinių dažus. Vos vieną dėžutę kiaušinių pasisekė rasti ir lauko prekyvietėje šalia „Kupiškėnų turgaus“. Autorės nuotrauka

Trečiadienį Kupiškyje, Lauko gatvės turgavietėje, prekyba vyko, tik keista, kad čia beveik nebuvo pačios svarbiausios Velykų prekės – kiaušinių. Viena pardavėja gyrė ryškiaspalvius tekstilinius kiaušinių dažus.
Vos vieną dėžutę kiaušinių pasisekė rasti ir lauko prekyvietėje šalia „Kupiškėnų turgaus“.
Autorės nuotrauka

Velykos jau ant nosies – kiek sąlygos leidžia, stengiamės joms apsipirkti iš anksto. Bene svarbiausia ir perkamiausia šios šventės prekė yra kiaušiniai. Tik norintys naminių kiaušinių turgavietėse įsigyti, skubėkite nuo ankstaus ryto, antraip jų gali paprasčiausiai nebelikti.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Velykinės prekės ir kainos

Trečiadienį apsilankę Lauko gatvės turgavietėje radome tik vieną kiaušiniais prekiaujantį vyrą, vardu Vytautas. Savo pavardės atskleisti nepanoręs pašnekovas už dėžutę kiaušinių prašė pustrečio euro.

„Nemanau, kad brangiai prašau. Kiaušiniai naminiai, mano laikomų vištų. Vieniems žmonėms tokia kaina nepriimtina, o kiti mielai perka ir nesirauko.

Atsivežu nedaug, po šešias, aštuonias dėžutes, ir per dieną visas išparduodu. Kiaušiniai nėra pagrindinė mano prekė. Dar ir vantas, šluotas, savo paties darytas, parduodu. Aš nuo Šimonių pusės su savo mašina čia prekiauti atvažiuoju. Atmetus kurą ir mokestį už prekybos vietą, vienas kitas euras ir man lieka“, – pasakojo jis.

Antai visai netoli stovėjusi moteris siūlė kiaušinių dažymui tekstilinius dažus išbandyti. Ryškiai, efektyviai lukštą nudažo. Už vieną pakelį (jame viena spalva) po eurą prašė.

Plačiau skaitykite balandžio 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video