2024/03/29

 

NEKILNOJAMOJO TURTO RINKĄ REGULIUOJA PANDEMIJA

Asociatyvi Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nekilnojamojo turto ekspertai prognozuoja, kad pirmas 2021 metų pusmetis būsto rinkai nebus geras. Pernai labai išaugęs pardavimas stabtelėjo. Būsto kainos irgi. Atsigavimo laukiama antroje metų pusėje, jei sėkmingai vyks vakcinacija ir jei dėl pandemijos ekonomika nepatirs didelės žalos.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Butų ir sodybų pardavimo niuansai

Važinėjant po Kupiškio krašto kaimelius, į akis krinta likimo valiai paliktos sodybos.

Žvelgiant į jas kyla klausimas, kodėl taip yra. Ar jų niekas neperka, ar jos neparduodamos? Jei neparduodamos, kodėl jose niekas neapsigyvena arba jų nenugriauna, neišperka ūkininkai, kad padidintų dirbamos savo žemės plotus?

Panaši ir butų Kupiškyje situacija. Vakare kai kurie jau seniai be jokio žiburėlio, matyt, negyvenami. Paradoksas, nes žmonės, norintys išsinuomoti būstą Kupiškyje, nesulaukia beveik jokių pasiūlymų.
Kokia būsto, komercinės paskirties statinių ir žemės ūkio paskirties žemės rinkos situacija Kupiškio rajone, pakomentavo Jurgita Gudienė, UAB „Lituka ir Ko“ Kupiškio skyriaus turto vertintoja.

Pasak jos, butų rinka stabili, pakilimas nejaučiamas. Toks ramus laikotarpis. Pandemija, antras karantinas tam irgi turi įtakos. Kupiškio rajone yra butų pasiūla, bet stinga pirkėjų, kurie galėtų juos įsigyti su banko paskola.

Plačiau skaitykite kovo 27 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Asociatyvi Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video