2024/04/25

 

5 ŽINGSNIAI: KAIP SUKURTI PAJŪRIO ĮKVĖPTĄ VAIKŲ KAMBARĮ?

Pajūrio įkvėptas vaiko kambario interjeras nuostabus ne tik dėl universalumo ar be didelių pastangų sukuriamos subtilios, neerzinančios tematikos, bet ir nesudėtingai transformuojamo stiliaus. Pagal amžių bei poreikį galima pritaikyti spalvas ar dekoracijas, išlaikant tvarų pagrindą. Toliau – 5 žingsniai, padėsiantys sukurti funkcionalią, bangų įkvėptą erdvę!

 

1.   Spalvų paletė

 

Ne be reikalo interjero dizaino specialistai skatina pradėti nuo pagrindinių ir papildomų atspalvių pasirinkimo. Procesas vyks kur kas sklandžiau, mat aiškiai nubrėžtos ribos neleis pasiklysti tarp detalių gausos. Siekiant sukurti erdvę, kuri augant vaikui būtų nesudėtingai transformuojama, patariama rinktis  švelnius, pastelinius tonus – baltą, rusvą, mėlyną, žalią, šviesiai pilką, turkio spalvas.

 

2. Tvarūs baldai

 

Tai, kad pajūris siejamas su gamta – medžiu, vandeniu, žaluma – galima sumaniai panaudoti, renkantis tvarius daiktus. Net jei vaikas dar nedidelis, iškart dairykitės ilgaamžės, funkcionalios, minkštos dvigulės lovos, kokybiškos didelės spintos, stabilaus rašomojo stalo, medinės skrynios žaislams ar rankšluosčiams. Kitaip tariant, visi pagrindiniai vaiko miegamojo baldai turėtų būti įsigyjami su ilgalaikės perspektyvos vizija.

 

3. Tekstūros

 

Kalbant apie ryškią sąsają su gamta, pajūrio interjere turėtų dominuoti natūralios, organiškos tekstūros. Žinoma, viena pagrindinių medžiagų – medis bei kokybiška šio imitacija. Tiesa, tekstūros priklausys ir nuo bendros namų stilistikos bei vaiko amžiaus. Pavyzdžiui, jei erdvėse vyrauja industrinis interjeras, medžio detalės vyresnio vaiko kambaryje gali būti drąsiai derinamos su metalinėmis ar storo stiklo detalėmis.

 

4. Akcentai

 

Šioje vietoje neretai atsipučiama, leidžiama sau susikoncentruoti tik į dabartį ir šiandienos poreikius. Pavyzdžiui, kūdikio kambarį galima dekoruoti švelniais pieštais paveikslais, paauglio – tikru jūriniu tinklu su pakabintomis nuotraukomis.  Žinoma, jei siekiama įvesti tik tvarius sprendimus, nereikėtų žvalgytis į prastos kokybės smulkmenas. Beje, jūrinė tematika suteikia daug laisvės kūrybai ir idėjų gamtoje randamų organiškų dekoracijų panaudojimui.

 

5. Žaluma

 

Galiausiai, viena geriausių investicijų į dekoruojamą kambarį – augalai. Šie ne tik įkvėps gaivaus pajūrio gūsio, bet ir, labai svarbu, ramybės. Moksliškai įrodyta, jog augalai turi poveikį mūsų emocijoms bei gebėjimui atsipalaiduoti, tad toks sprendimas sukurs tobulą poilsio oazę. Interjero specialistai pataria neapsiriboti vienu augalu, skatina eksperimentuoti, pasirinkti kelis ir išdėstyti juos skirtinguose lygmenyse.

 

Nenuostabu – laikas pajūryje nuo mažų dienų skatina į rėmus neįspraustą kūrybos procesą, sumanius atradimus, svajones bei netrikdomą poilsį. Galbūt būtent taip ir atrodo tvarios vaiko ramybės bei įkvepiančio gamtos pažinimo erdvė?

Smartbaldai.lt inf.

Užs. Nr.398

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video