2024/04/20

 

SKIEPAI – NE ŠVEDIŠKAS STALAS, BET VAKCINĄ BUS GALIMA RINKTIS

Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotrauka

Nuo koronaviruso skiepijami senjorai.
Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotrauka

Lietuvą pasiekus skiepams nuo COVID-19, kartu su jais atsirado ir baimėmis apipinti mitai, gąsdinantys ne tik silpnos sveikatos, bet ir pačiame jėgų žydėjime esančius žmones. Tačiau pakalbinti pašnekovai teigė skiepų baimės neturintys. Priešingai – pasiskiepiję jaučiasi kur kas drąsiau, laisviau ir saugiau.

Dėl ko dažniausiai nerimauja pacientai, papasakojo ir Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro atstovai.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Nėra ko bijoti

Alizavos seniūnijos Abejutų kaimo gyventoja Vlada Varanauskaitė skaičiuoja jau aštuoniasdešimt aštuntus gyvenimo metus, bet skiepų tema jos nė kiek negąsdina, sulaukusi pasiūlymo skiepytis, iš karto sutiko nedvejodama.

„Seniūnė mane nuvežė į medicinos punktą, ten ir buvau paskiepyta. Po skiepo jaučiausi gerai, tik šiek tiek ranką pamaudė. Retai kada iš namų beišeinu, bet labai mėgstu bendrauti. Tai automobilinė parduotuvė, tai paštininkė atvažiuoja, o ir kaimynystėje gyvenantys dukterėčia ir sūnėnas manimi pasidomi, rūpinasi. Dabar, kai pasiskiepijau, kur kas drąsiau“, – kalbėjo V. Varanauskaitė.

Moteris dar tik pirmą skiepo dozę gavo, antrą kartą reikės skiepytis kovo pabaigoje, tačiau dėl to nerimo nejaučia. Skiepai tam ir sukurti, kad žmones apsaugotų.

„Per žinias visokių baisybių prisako, bet aš nebijau, einu drąsiai“, – teigė V. Varanauskaitė.

Plačiau skaitykite kovo 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Ar daug darbo reike paprasčiausiai. Per savaitę rajone gauta vakcinų…., AstraZenika…, faizerio…, modernios….. Jos padalintos pagal seniūnijas ar vakcinavimo punktus ir pabaigai išnaudota irgi konkrečiai pagal rūšis ir punktus viskas ir visas balius ir baigsis pletkai

Rekomenduojami video