2024/03/29

 

NUO VIRSTANČIO MEDŽIO SAUGOJO DIEVULIS

Medžių pjovimo darbai reikalingi ir netgi būtini, bet kai juos atliekant nėra jokių ženklų, šie reikalai gali baigtis liūdnai. Skaitytojos nuotrauka

Medžių pjovimo darbai reikalingi ir netgi būtini, bet kai juos atliekant nėra jokių ženklų, šie reikalai gali baigtis liūdnai.
Skaitytojos nuotrauka

Pavasaris – puikus metas susitvarkyti savo kiemą, sodą. Aplinkos priežiūros darbai periodiškai vyksta ne tik privačiuose kiemuose.

Antai antradienį Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios šventoriuje šalia tvoros šalinti pavojų keliantys į gatvės pusę pasvirę medžiai, bet jokių įspėjamųjų ženklų apie čia vykstančius darbus nei pėstieji, nei vairuotojai nepastebėjo.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Liudytojos pasakojimas

Anot nuotrauką atsiuntusios, įvykį atsitiktinai mačiusios skaitytojos (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.), ši situacija galėjo baigtis kur kas liūdniau.

Moteris pasakojo ramiai savais reikalais važiavusi Gedimino gatve ir sukusi į Muziejaus gatvę, o tik įsukusi ir sustojusi išgirdo keistą žlumšt.

Išlipusi iš automobilio ji pamatė nuvirtusį medį. Medis, augęs bažnyčios šventoriuje, buvo nuvirtęs tiesiai ant važiuojamosios kelio dalies ir išlaužęs dalį aukštos cementinės tvoros.

„Net nebūčiau pagalvojusi, kad medis gali virsti ir kad išvis čia pjovimo darbai vyko. Mačiau, kad viena moteris rankomis mosikavo kažkam, bet tikrai ne man, tačiau ir iš tų jos mostų ir iš aplinkos, kurią mačiau, nebūčiau pasakiusi, kad čia pjaunami medžiai“, – pasakojo ji.

Plačiau skaitykite kovo 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • pjovė pjovė…o kas pasiėmė medieną? Kam nukrito į kišenę?

  • Pati gamta įspėja, kad reikia kirsti senus ir peraugusius medžius, ypač kada jie auga dažnai žmonių lankomose vietose. O prie bažnyčios dėl peraugusių medžių vaizdas iš tikro ne koks. Nemažai tokių medžių ir namų kiemuose, matyt laukiama kada virsdami sulankstys namų stogus,daugiabučių balkonus, sugadins automobilius ar ką nors panašiai. Reikia kirst ir jų vietoj sodint žemaūgius. Didelio laukinio medžio vieta yra miškas o ne gyvenamieji kvartalai.

  • Dar ne visus iskirtot,ir tvoros dar stovi

  • Tai kur policija žiūri? Ar jau visiškai nieko nebesugeba dirbt.

  • greiciau nubaude uz kirtima tokiu medziu ir isverte tvora

Rekomenduojami video