2024/04/19

 

BANKO PASLAUGOS – ARČIAU IR PIGIAU

KUPIŠKĖNŲ TAUPA sėkmingai veikia jau 23 metus. Per šį laikotarpį kredito unija tapo patikima kredito įstaiga, kuri sėkmingai dirba padėdama žmonėms susikurti asmeninę gerovę ir plėtoti savo verslą. „Kupiškėnų taupa“ turi daugiau negu 2 tūkst. narių ir nuo įsikūrimo pradžios išaugusį kredito unijos paslaugų skaičių. Be įprastų kasdienių finansinių paslaugų, siūlome išskirtinius taupymo variantus ir lanksčius skolinimo sprendimus. 20-aisiais jubiliejiniais metais atidarytas kredito unijos filialas Rokiškyje ir „Kupiškėnų taupa“ tapo jungtinės centrinės kredito unijos „KREDA“ nare.

Kredito unija dirba tam, kad finansinės paslaugos visada būtų prieinamos ir kokybiškos, o specialistai visada pasirengę rasti tinkamiausią finansinį sprendimą unijos nariams.

Apie šios kredito įstaigos teikiamas paslaugas ir naujoves papasakojo kredito unijos „Kupiškėnų taupa“ administracijos vadovė Diana UMBRIENĖ.

Kokias paslaugas kredito unija „Kupiškėnų taupa“ teikia savo klientams?

Priklausome jungtinės centrinės kredito unijos „KREDA“ sistemai, todėl savo nariams ir ne nariams galime pasiūlyti daug finansinių paslaugų. Be įprastų kasdienių finansinių paslaugų, tokių kaip sąskaitos atidarymas, atsiskaitymas mokėjimo kortelėmis, pinigų išėmimas iš bankomatų, internetinė bankininkystė, komunalinių mokesčių priėmimas, kredito unija „Kupiškėnų taupa“ siūlo išskirtinius taupymo variantus ir tinkamus skolinimo sprendimus.

Nuo šiol kredito unijos „Kupiškėnų taupa“ klientams suteikiame galimybę realiuoju laiku atsiskaityti su tiekėjais, partneriais, o lėšos įskaitomos akimirksniu – net jei jos pervedamos tarp skirtingų mokėjimo paslaugų teikėjų Europos Sąjungos valstybėse. Svarbu, kad finansinių paslaugų įstaiga būtų prisijungusi prie momentinių mokėjimų schemos.

Kokius skolinimo sprendimus siūlote klientams?

Klientams teikiame įvairių rūšių kreditus – būstui įsigyti ar jam įrengti, taip pat vartojimo kreditus didesniems pirkiniams įsigyti (automobiliui, remontui), kreditus verslui, žemės ūkiui finansuoti. Kiekvieną poreikį išklausome ir įvertinę kliento galimybes – pasiūlome sprendimus. Šiuo metu turime vartojimo kreditų akciją, su kurios sąlygomis galite susipažinti mūsų tinklalapyje www.kupiskenutaupa.lt

Ketinantiems pasiskolinti pirmiausia norėčiau patarti skolintis ne greitai, o protingai. Svarbu domėtis, kaip su Jumis elgsis finansų įstaiga, jei norėsite atidėti mokėjimus, pakeisti grafiką, anksčiau grąžinti paskolą, arba kas Jūsų laukia, jei kurį laiką sutriktų Jūsų mokumas. Šios aplinkybės gali gerokai išauginti Jūsų įsipareigojimus. Todėl renkantis finansinį partnerį, svarbu ne tik palūkanų norma, bet ir visos anksčiau išvardytos sąlygos.

Šiuo metu labai išaugo nekilnojamojo gyvenamojo turto poreikis. Regiono žmonės nori įsigyti savo būstą ar pasikeisti į geresnį. Ką galite pasiūlyti?

Viena didžiausių jaunų šeimų svajonių – turėti nuosavą būstą. Namai – tai vieta, į kurią grįžtame pailsėti, atgauti jėgas, rasti įkvėpimo ir pabūti su šeima. Nuo namų jaukumo ir patogumo labai priklauso mūsų gyvenimo kokybė. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie savo klientų jaukesnio būsto ir patogesnio gyvenimo.

Unija siūlo būsto paskolas palankiomis sąlygomis, taip pat nuo 2018 metų, siekiant padėti jaunoms šeimoms įgyvendinti šį norą, skiriamos valstybės subsidijos pirmam būstui su būsto kreditu įsigyti. Kredito unija „Kupiškėnų taupa“ sėkmingai prisideda prie šios valstybės iniciatyvos ir jau padėjo įgyvendinti ne vienai šeimai svajonę. Ką svarbu žinoti norint gauti subsidiją:
• subsidijas gali gauti jauna šeima, kurios nariai yra ne vyresni nei 36-erių metų amžiaus;
• subsidija suteikiama ne didesniam nei 87 tūkstančių eurų vertės būsto kreditui;
• subsidija gali siekti nuo 15 iki 30 proc. ir priklauso nuo šeimoje augančių vaikų skaičiaus;
• su subsidija įsigytas būstas bent dešimt metų nuosavybės teise turi priklausyti subsidijos gavėjams.

Netrukus prasidės žemės ūkio darbai laukuose. Kokia parama teikiama žemdirbiams, nukentėjusiems nuo pandemijos?

Prasidėjo skolinimo III etapas nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusiems žemdirbiams. Ši finansinė priemonė – „Paskolos ūkio subjektų, veikiančių žemės ūkio ir žuvininkystės produktų gamybos, perdirbimo ir prekybos srityse, likvidumui užtikrinti COVID-19 ligos protrūkio laikotarpiu“ – yra skirta padėti spręsti problemas, kilusias dėl apyvartinių lėšų stygiaus žemės ūkiams.

Lengvatinėmis sąlygomis trejiems metams galima pasiskolinti iki 1 mln. Eur su galimu grąžinimo atidėjimu iki 12-os mėnesių, nuo 0,1 iki 0,69 proc. metinių palūkanų, nuo 2020 m. kovo 16 d. su sunkumais susidūrusius žemės ūkio ir žuvininkystės produkcijos gamintojus tikslinė priemonė pasieks ir per kredito uniją „Kupiškėnų taupa“. Šios paskolos suteikiamos neįkeičiant turto. Gavėjui yra taikomas iki 2 proc. (tačiau ne mažiau kaip 150 Eur ir ne daugiau kaip 2 500 Eur) paskolos administravimo mokestis, kuris gali būti apmokėtas paskolos lėšomis.

Žemės ūkiai, neatitinkantys nukentėjusių nuo pandemijos sąlygų, gali pasiskolinti pinigų apyvartinėms lėšoms papildyti, technikai įsigyti. Šioms paskoloms yra taikoma palūkanų kompensacija, kuri iki 2021 m. birželio 30 d. siekia 100 proc., vėliau – 80 proc. nuo sumokėtų palūkanų.

Taip pat nuo kovo 1 d. turime akciją ūkininkams, perkantiems žemės ūkio paskirties žemę. Metinės palūkanos nuo 3,99 proc., terminas iki 20 metų.

Kokius taupymo būdus galite pasiūlyti?

Vienas saugiausių pinigų laikymo būdų, kurį renkasi daugelis taupančiųjų, yra indėliai. Kredito unijoje galima padėti terminuotą indėlį, kurio palūkanos gali siekti iki 1,5 proc., arba kaupti pinigus taupomosiose, vaikų ir tikslinio taupymo sąskaitose. Indėlių palūkanų dydis priklauso nuo indėlio trukmės bei rūšies. Pas mus laikomų indėlių saugumu, kaip ir kitose finansų institucijose, rūpinasi VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“.*

Ką norėtumėte pasakyti savo dabartiniams ir būsimiems klientams?

Pirmiausia noriu padėkoti už draugystę, už pasitikėjimą ir už begalinį palaikymą. Visada lauksime Jūsų, nes pas mus – patogu skolintis ir naudinga taupyti!

Pateikite klausimą tinklalapyje www.kupiskenutaupa.lt; parašykite [email protected], sekite „Facebook“ kreditounija.kupiskenutaupa, užsukite pas mus adresu: Vytauto g. 9–2, Kupiškis, tel. +370 699 52 132.

*Lėšos indėlio(-ių) sąskaitoje(-se), kurių bendra suma yra iki 100 000 eurų, apdraustos VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ LR indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatyme nustatytomis sąlygomis.

Užs. Nr.311

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Pats geriausias bankas. O darbuotojos, labai malonios ir gražios 🙂 Sėkmės, Diana 🙂

Rekomenduojami video