2024/04/20

 

MOKYKLŲ TINKLO PERTVARKA: PROGIMNAZIJA PRIGLAUDŽIA DAR DVI ĮSTAIGAS

Struktūriniai pokyčiai neaplenkia vis daugiau švietimo įstaigų. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Struktūriniai pokyčiai neaplenkia vis daugiau švietimo įstaigų.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Vasario 25 dieną per Kupiškio rajono tarybos posėdį politikai patvirtino mokyklų tinklo pertvarkos 2021–2025 m. bendrąjį planą. Čia numatyta, kad permainos neaplenks dviejų ugdymo įstaigų.

Nuo šių metų rugsėjo Šimonių pagrindinė mokykla taps Povilo Matulionio progimnazijos skyriumi, Adomynės mokykla-daugiafunkcis centras taip pat bus prijungtas prie progimnazijos.

Jurga BANIONIENĖ

Norą išreiškė pati mokykla

Planą per nuotolinį rajono Tarybos posėdį pristačiusi Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė kalbėjo, kad pagrindinis tikslas, kodėl jis rengiamas, yra išlaikyti optimalų mokyklų tinklą užtikrinant ugdymo kokybę už kaštus, kurie prieinami ir valstybei, ir Savivaldybei.

Pagal šį priemonių planą siūloma nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. Šimonių pagrindinę mokyklą prijungti prie Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos. Taip pat reorganizuoti Šimonių pagrindinės mokyklos skyrių – Adomynės mokyklą-daugiafunkcį centrą, kad jis taptų P. Matulionio progimnazijos Adomynės ikimokyklinio ugdymo skyriumi.

Plačiau apie tai papasakoti paprašyta Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja teigė, jog 2020 m. liepos 2 d. Savivaldybės tarybai buvo pateiktas Šimonių pagrindinės mokyklos tarybos prašymas dėl mokyklos reorganizavimo.

Plačiau skaitykite kovo 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video