2024/04/19

 

KARANTINO POKYČIAI: LEIDŽIAMA ORGANIZUOTI VAIRAVIMO EGZAMINUS, DIDINAMAS GALIMŲ KONTAKTŲ SKAIČIUS

Vyriausybė trečiadienį nusprendė sušvelninti karantino ribojimus: nuo šeštadienio leidžiami susibūrimai iki 5 žmonių, atnaujinamos sporto, laisvalaikio ir kultūros veiklos atvirose erdvėse, leidžiama organizuoti vairavimo mokymus ir egzaminus.

Nuspręsta švelninti reikalavimus dėl asmenų bendravimo, leidžiant dviejų šeimos ar dviejų namų ūkio narių artimus kontaktus bei didinant besibūriuojančių asmenų skaičių atvirose erdvėse. Bus leidžiama viešose atvirose vietose asmenims būti ne didesnėmis nei 5 asmenų arba dviejų šeimos ar dviejų namų ūkio narių grupėmis.

Atsižvelgiant į tai, kad leidžiama teikti vis daugiau paslaugų, siūloma leisti asmenims palikti gyvenamąją vietą ne tik dėl būtinųjų paslaugų gavimo, bet kai jie palieka gyvenamąją vietą dėl bet kokių paslaugų gavimo.

Siekiant didinti asmenų fizinį aktyvumą, didinamas paslaugų bei užsiėmimų prieinamumas atvirose erdvėse ribotam asmenų skaičiui, užtikrinant visas nustatytas saugumo sąlygas.

Nutarta leisti sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugas atvirose erdvėse, vienu metu teikiamas ne daugiau kaip 5 asmenims, išskyrus dviejų šeimų ar dviejų namų ūkių narius.

Taip pat leidžiama lankyti pažintinius ir mokomuosius takus, parkus, muziejus, galerijas ir kitas ekspozicines erdves, zoologijos ir botanikos sodus, esančius atvirose lauko erdvėse, ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus dviejų šeimų ar dviejų namų ūkių narius.

Leidžiami renginiai, kurių metu neišlipama iš automobilio ir automobilyje yra ne daugiau nei 2 asmenys, išskyrus vienos šeimos ar vieno namų ūkio narius.

Tai pat nutarta leisti vykdyti neformaliojo vaikų  švietimo užsiėmimus atvirose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 5 vaikai, organizuoti neformaliojo suaugusiųjų švietimo užsiėmimus atvirose erdvėse iki 5 asmenų.

Siūloma leisti Vilniaus miesto savivaldybės administracijai vykdyti ugdymo įstaigų „bandomąjį projektą“, kai ugdymo įstaigose ugdymas pagal pradinio ugdymo programą vykdomas mišriu būdu, išplečiantį staigų skaičių ir numatant proceso pabaigą kovo 31 d.

Be to, leista vykdyti vairavimo egzaminus, organizuoti transporto vairavimo praktinius mokymus.

Leidžiami trumpalaikiai pasimatymai pataisos įstaigose ir tardymo izoliatoriuose, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos nustatytas sąlygas.

Šie nutarimai įsigalios nuo kovo 6 d.

Taip pat nuspręsta nustatyti pareigą visiems asmenims, grįžtantiems ar atvykstantiems į Lietuvą vežėjų organizuojamais ir vykdomais tarptautinio susisiekimo maršrutais reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais, turėti atliktą ne seniau nei 72 val. laikotarpiu prieš grįžtant ar atvykstant į Lietuvą atliktą tyrimą COVID-19 nustatyti ir gautą neigiamą tyrimo atsakymą.

Visiems vežėjams siūloma nustatyti pareigą užtikrinti, kad į transporto priemones nepatektų keleiviai, neturintys COVID-19 tyrimo ir gauto neigiamo tyrimo atsakymo.

Kad vežėjai turėtų laiko pasiruošti šių nuostatų įgyvendinimui, įsigaliojimai įsigalios nuo kovo 10 d.

ELTA

Vilės Leščinskienės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video