2024/04/25

 

LAUKO DARŽELIŲ IDĖJA – GRAŽI, BET SUNKIAI ĮGYVENDINAMA

Iš Skandinavijos atėjusi mada skinasi kelią ir Lietuvoje. Didžiuosiuose Lietuvos miestuose jau veikia lauko darželiai ir mokyklos, skiriančios prioritetą ne tik ugdymuisi lauke, mišriose grupėse, bet ir patirtiniam ugdymui, taip pat pasyviam anglų kalbos mokymuisi.

Pandemijos periodu tokio tipo darželiai ir mokyklos sulaukia dar didesnio tėvų susidomėjimo.

Ar toks variantas įmanomas ir Kupiškio rajone?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Vaikams reikia bėgti ir rėkti

Klausimas tėvams ir ne tik jiems: ar įsivaizduojate tokį darželį, kuriame vaikai miega pogulio lauke, jiems leidžiama lipti į medį, naudotis peiliu, paragauti sniego, varveklių, o juos prižiūri auklėtojas vyras? Visa tai vyksta ir pas mus, Lietuvoje.

Privačių lauko darželių Vilniuje ir Kaune direktorė Irena Aračiauskienė teigė, kad jų įkūrėjas Žilvinas Karpis yra pirmas, pritaikęs šias šiaurės šalių idėjas Lietuvoje. Šiandien visuose trijuose šio darželio padaliniuose ugdosi devyniasdešimt ikimokyklinio, dvylika priešmokyklinio amžiaus vaikų ir dešimt pradinukų. Per karantiną darželinukai ir priešmokyklinukai lanko darželį kaip įprastai, o vyresnieji mokosi nuotoliniu būdu.

I. Aračiauskienė sakė, kad pastaruoju metu lauko darželiai sulaukė intensyvesnio tėvų susidomėjimo. Turbūt taip yra ne vien tik dėl teigiamų atsiliepimų gausos, spėliojama, kad tėvams šis variantas epidemiologine prasme pradėjo atrodyti saugesnis nei tradicinis ugdymasis darželių viduje.

Plačiau skaitykite vasario 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

 

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video