2024/03/28

 

DARBO PAIEŠKOS IŠMOKOS PRARETINO SOCIALINĖS PARAMOS GAVĖJŲ GRETAS

Kupiškio rajone praėjusiais metais smarkiai sumažėjo socialinių pašalpų gavėjų. Gerokai mažiau išmokėta ir būsto šildymo, ir kitų komunalinių išlaidų kompensacijų. Tai lėmė Užimtumo tarnybos gyventojams pradėtos mokėti darbo paieškos išmokos. Dalis socialinės pašalpos gavėjų pradėję jas gauti nebegalėjo pretenduoti į kitą socialinę paramą.

Nuo 2021 metų sausio gyventojų, prašančių socialinių pašalpų ir kompensacijų, Socialinės paramos skyriuje vėl sulaukiama daugiau.

Jurga BANIONIENĖ

Ryškus mažėjimas

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus pateiktais duomenimis, praėjusiais metais, palyginti su 2019-aisiais, rajone smarkiai sumažėjo piniginės socialinės paramos poreikis.

„Sumažėjo ir vidutinis besikreipiančių dėl socialinės pašalpos asmenų skaičius, ir pinigų sumos, kurios buvo išmokėtos.

Tai pastebima jau nuo 2020 m. rugpjūčio, kai mokėjimai krito daugiau nei per pusę.

Gavėjų taip pat ėmė lygiagrečiai mažėti. Jei liepą sulaukėme labai daug besikreipiančių dėl socialinės pašalpos ir išmokėjome išties didelę sumą – per 63 tūkst. eurų, tai rugpjūtį ši suma buvo tik 26 tūkst. eurų.

Ji mažėjo ir toliau – rugsėjį išmokėti 24 tūkst. eurų, spalį beveik 24 tūkst., lapkritį dar mažiau – 15 tūkst., gruodį – 14 800 eurų“, – kalbėjo Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė.

Plačiau skaitykite vasario 20 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

 

Vilės Leščinskienės nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video