2024/03/29

 

Į AKLĄ PASIMATYMĄ – SU KNYGA

Ingridos Žurauskienės nuotraukos

Vasaris – meilės mėnuo, kai minime Valentino dieną. Šia proga Kupiškio viešoji biblioteka nusprendė nudžiuginti savo lankytojus. Atėję pasiimti ar atiduoti knygų jie visą šią savaitę kviesti išsirinkti knygą – ne pagal viršelį, bet aklai. Juk ne veltui sakoma, kad meilė – akla.

Jurga BANIONIENĖ

Kadangi per karantiną į bibliotekų fondus skaitytojai neįleidžiami, aptarnaujami tik prie durų, ant stalo jų laukė staigmenos – krūvelės supakuotų, širdelėmis papuoštų knygų, iš kurių bibliotekininkės siūlė išsirinkti sau vieną paskaityti.

Šią idėją įgyvendinti sumaniusi bibliotekininkė Ingrida Žurauskienė teigė, kad ji nenauja, o jau plačiai pasklidusi.

„Tokia akcija vyko ir kitose bibliotekose, kai tiesiog gauni knygą, bet nežinai, kokią. Parsineši, išsipakuoji ir skaitai“, – sakė ji.

Anot pašnekovės, artėjant Valentino dienai, kilo mintis tokią idėją įgyvendinti ir Kupiškio viešojoje bibliotekoje. Pirmiausia reikėjo atrinkti knygas. Ne bet kokias, o būtent tas, kurių pavadinime dominuoja žodis „meilė“.

„Knygos – labai įvairios, orientavomės, kad jos būtų naujesnės. Ieškojome kataloge su kolege Rita Senvaitiene. Jų supakavau septyniolika.

Susidomėjimo sulaukėme, lankytojai buvo maloniai nustebę.

Šiandien daugelis tarsi nusistatę prieš širdeles, nešvenčia Valentino dienos, nes tai komercinė šventė, bet norėjome tiesiog priminti, kad kiekvienas dažniau ištartume žodį „myliu“, – kalbėjo I. Žurauskienė.

Pasak vyresniosios bibliotekininkės R. Senvaitienės, knygų, kurių pavadinime žodis „meilė“, yra nemažai.

„Nerinkome plonų, mažyčių ar paprastų meilės romaniukų. Ieškojome rimtesnio turinio knygų. Daugiausia tai grožinė literatūra, romanai ir psichologinės knygos“, – teigė R. Senvaitienė.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video