2024/03/29

 

KARANTINAS LAISVĖJA, BET NE VISIEMS

Laisvėjant karantinui ir nuo ateinančio pirmadienio duris atveriant vis daugiau paslaugų ir prekybos vietų, Sveikatos apsaugos ministerija ragina saugiai pradėti darbą ir kviečia grįžtančius į darbą žmones savanoriškai laisva valia atlikti PGR tyrimą mobiliuose punktuose, kad įsitikintų, jog neserga COVID-19 liga. SAM nuotrauka

Laisvėjant karantinui ir nuo ateinančio pirmadienio duris atveriant vis daugiau paslaugų ir prekybos vietų, Sveikatos apsaugos ministerija ragina saugiai pradėti darbą ir kviečia grįžtančius į darbą žmones savanoriškai laisva valia atlikti PGR tyrimą mobiliuose punktuose, kad įsitikintų, jog neserga COVID-19 liga.
SAM nuotrauka

Nuo pirmadienio įsigaliosiantis Vyriausybės sprendimas, kai duris galės atverti grožio salonai, kirpyklos, ne maisto prekių parduotuvės, turinčios atskirus įėjimus, didžiulio džiaugsmo smulkiojo verslo atstovams nekelia. Pasak jų, toks sprendimas – geriau negu nieko.

Bene didžiausias susierzinimas kyla tarp sporto trenerių. Vyriausybės sprendimas jiems pasirodė keistas.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Nenutylantys klientų skambučiai

Kaip rašoma Vyriausybės nutarimo projekte, nuo vasario 15 dienos bus leidžiama vykdyti veiklą parduotuvėms, kioskams ir paviljonams (išskyrus kioskus ir paviljonus turgavietėse), vykdantiems veiklą patalpose, kurių bendras prekybos plotas neviršija 300 kv. metrų ir turintiems tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai.

Atitinkamai nustatoma, kad turės būti užtikrinamas ne mažiau kaip 20 kv. metrų prekybos plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo.

Plačiau skaitykite vasario 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video