2024/03/29

 

VYRIAUSYBĖ PASITARIME PRITARĖ LAIPSNIŠKAM TAIKOMŲ KARANTINO REŽIMO RIBOJIMŲ KEITIMO PLANUI

Vyriausybė trečiadienį pasitarime pritarė laipsniškam taikomų karantino režimo ribojimų keitimo planui.

C scenarijus, esant 200–500 atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų, 4–10 teigiamų testų

Kontaktai draudžiami, išskyrus ne daugiau kaip du pastovūs namų ūkiai išimtiniais atvejais („socialiniai palaikymo burbulai“).

Leidžiama veikti parduotuvėms, kioskams ir paviljonams (išskyrus kioskus ir paviljonus, esančius turgavietėse) vykdantiems veiklą patalpose, kurių bendras prekybos plotas neviršija 300 kv. m ir turintiems tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai, taip pat leidžiama ne maisto prekių prekyba lauko sąlygomis nuo laikinų prekybos įrenginių ir prekyba ne prekybos patalpose sudaromoms sutartims (išnešiojamoji prekyba), užtikrinant 20 kv. m prekybos plotą vienam lankytojui.

Leidžiama teikti individualias paslaugas, kurių metu yra ilgesnis nei 15 minučių kontaktas tik tarp vieno paslaugos teikėjo ir vieno paslaugos gavėjo, jei jos nėra tiesiogiai draudžiamos Nutarimu, užtikrinant 20 kv. m paslaugos teikimo plotą vienam paslaugos gavėjui, arba jei patalpos plotas, kurioje teikiama paslauga konkrečiam paslaugos gavėjui yra mažesnis nei 20 kv. m – vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas paslaugos gavėjas.

Leidžiami individualūs (vienam paslaugos gavėjui) fizinio aktyvumo užsiėmimai lauke, teikiami fizinio aktyvumo ar sporto specialisto, instruktoriaus ar fizinio aktyvumo ar sporto specialisto paslaugų teikėjo.

Esant 150–200 atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų, 4–10 teigiamų testų

Kontaktai draudžiami, išskyrus ne daugiau kaip du pastovūs namų ūkiai išimtiniais atvejais („socialiniai palaikymo burbulai“).

Leidžiama veikti parduotuvėms, kioskams ir paviljonams (išskyrus kioskus ir paviljonus, esančius turgavietėse) vykdantiems veiklą patalpose, kurių bendras prekybos plotas neviršija 300-1500 kv. m, turintiems tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai, užtikrinant 20 kv. m prekybos plotą vienam lankytojui.

Leidžiamas galerijų, muziejų, kitų ekspozicijų erdvių lankymas, bibliotekų skaityklų veikla užtikrinant grupavimosi 2 asmenys arba šeima, Operacijų vadovo sprendimo reikalavimus, testavimą. Leidžiami renginiai, kai neišlipama iš automobilio.

Tais atvejais, kai veikla vykdoma uždaroje erdvėje, užtikrinamas ne mažesnis kaip 20 kv. m. vienam žmogui reikalavimas (atvejais, kai bendras plotas iki 20 kv. m. – vienas žmogus).

Esant 100–150 atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų, mažiau nei 4 proc. teigiamų testų

Leidžiama veikti parduotuvėms, kioskams ir paviljonams (išskyrus kioskus ir paviljonus, esančius turgavietėse), vykdantiems veiklą patalpose, kurių bendras prekybos plotas neviršija 300-3000 kv. m, turintiems tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai, užtikrinant 20 kv. m prekybos plotą vienam lankytojui.

Leidžiama lauko prekyba augalais ir sodinukais (atsižvelgiant į oro sąlygas, gali būti ankstinama), užtikrinant Operacijų vadovo sprendimų reikalavimus ir testavimą.

Leidžiamas galerijų, muziejų, kitų ekspozicijų erdvių lankymas, bibliotekų skaityklų veikla užtikrinant grupavimosi 2 asmenys arba šeima, Operacijų vadovo sprendimo reikalavimus, testavimą. Leidžiami renginiai, kai neišlipama iš automobilio.

Maitinimo įstaigų veikla ribojama. Maistas tik išsinešimui ir specialusis maitinimas įstaigose.

B scenarijus, esant 50–100 atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 4 dienų, mažiau nei 4 proc. teigiamų testų

Gali bendrauti du pastovūs namų ūkiai (įskaitant asmenines šventes, bendrus pasivaikščiojimus ir kt.)

Leidžiama veikti parduotuvėms, kioskams ir paviljonams (išskyrus kioskus ir paviljonus, esančius turgavietėse), turintiems tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai, užtikrinant 20 kv. m prekybos plotą vienam lankytojui, užtikrinant Operacijų vadovo sprendimų reikalavimus ir testavimą.

Leidžiama teikti visas paslaugas, jei paslaugų teikimo vietose ribojamas paslaugų gavėjų ir kitų lankytojų srautas, užtikrinamas ne mažesnis kaip 15 kv. m. paslaugos teikimo vietos patalpų plotas, tenkantis vienam paslaugos gavėjui arba kitam lankytojui arba vienu metu paslaugos teikiamos ne daugiau kaip vienam paslaugos gavėjui ir ribojamas būriavimasis iki 5 asmenų.

Maitinimo įstaigų veikla vykdoma atvirose erdvėse.

Esant 25–50 atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų, mažiau nei 4 proc. teigiamų testų

Leidžiama sveikatinimo paslaugų centrų, teikiančių poilsio paslaugas, veikla.

Maitinimo įstaigų veikla vykdoma atvirose erdvėse.

Leidžiama visų parduotuvių, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų veikla, užtikrinant 20 kv. m prekybos plotą vienam lankytojui, užtikrinant Operacijų vadovo sprendimų reikalavimus ir testavimą.

Leidžiama teikti visas paslaugas, jei paslaugų teikimo vietose ribojamas paslaugų gavėjų ir kitų lankytojų srautas, užtikrinamas ne mažesnis kaip 15 kv. m. paslaugos teikimo vietos patalpų plotas, tenkantis vienam paslaugos gavėjui arba kitam lankytojui, arba vienu metu paslaugos teikiamos ne daugiau kaip vienam paslaugos gavėjui ir ribojamas būriavimasis iki 5 asmenų.

Leidžiamos treniruotės, laisvalaikio veiklos atvirose ir uždarose erdvėse ne didesnėse nei 5 asmenų grupėmis, užtikrinant OV reikalavimus. Tais atvejais, kai veikla vykdoma uždaroje erdvėje, užtikrinamas ne mažesnis kaip 20 kv. m. vienam žmogui reikalavimas (atvejais, kai bendras plotas iki 15 kv. m. – vienas žmogus)

A scenarijus, esant mažiau nei 25 atvejams 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų

Nelieka judėjimo ribojimų tarp savivaldybių, nelieka apribojimų namų ūkių kontaktams.

Leidžiama visų parduotuvių, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų veikla, užtikrinant 10 kv. m prekybos plotą vienam lankytojui, užtikrinant Operacijų vadovo sprendimų reikalavimus ir testavimą.

Leidžiama teikti visas paslaugas, jei paslaugų teikimo vietose ribojamas paslaugų gavėjų ir kitų lankytojų srautas, užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m. paslaugos teikimo vietos patalpų plotas, tenkantis vienam paslaugos gavėjui arba kitam lankytojui, arba vienu metu paslaugos teikiamos ne daugiau kaip vienam paslaugos gavėjui. Užtikrinami Operacijų vadovo sprendimo reikalavimai, testavimas.

Renginiai leidžiamose uždarose erdvėse iki 50, atvirose erdvėse iki 100, užtikrinant Operacijų vadovo sprendimo reikalavimus, testavimą, taip pat leidžiamos kitos sporto ir laisvalaikio veiklos. Neribojamas būriavimasis.

Kaukių dėvėjimas neprivalomas atvirose erdvėse.

ELTOS inf. ir nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video