2024/04/10

 

KRAŠTIEČIUOSE KYLA BASEINO KONSTRUKCIJOS

Apie baseino statybą Kupiškyje byloja bokštinis kranas – pastaraisiais metais retas mechanizmas mūsų krašte. Autorės nuotrauka

Kupiškėnai jau apsiprato su Kraštiečių mikrorajono pašonėje pradėta būsimo baseino statyba. Tiesa, buvo nepatenkintų miestelėnų, kad nepavyko statybininkams išsaugoti dalies toje vietoje augančio pušynėlio.

Kokie šiandien čia jau atlikti darbai, kokios tolesnės šio objekto statybos perspektyvos, „Kupiškėnų mintys“ pasiteiravo Savivaldybėje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Ant sumontuoto baseino rūsio jau kyla pirmo aukšto konstrukcijos.

Kad turėsime baseiną, optimistiškai nuteikia nuo praėjusių metų rugpjūčio nepertraukiamai vykstantys darbai šioje statybų aikštelėje, aukštai besisukiojanti statybinio krano strėlė. Šiuo metu darbams trukdo gausus sniegas. Visgi jau matyti į viršų kylančios būsimo baseino konstrukcijos.

Plačiau skaitykite sausio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • SUPER!jeigu dar sauna ten bus, jeigu akvagimnastika priedo! Vaziuos pas mus is aplinkiniu rajonu, seimos su vaikais eis, senimas laika leis. Seniai reikejo to baseino!

  • Net nepradėjęs veikti baseinas jau bus nuostolingas. Galės karpius jame auginti. Ar yra kur nors paskaičiuota ir viešai paskelbta, kiek reikės pinigų baseino išlaikymui?

    • O pačiam koks skirtumas nuostolingas ar ne. Labai jau cekavas dėl valdišku pinigų kiek reiks išlaikymui tiek ir bus.

      • Tai tie pinigai, kuriuos vadini valdiškais, ant medžių neauga. Nuims nuo švietimo, medicinos, kelių, soc pinigus. Pats irgi pamatysi, koks skirtumas. Nebent savivaldybėj dirbi, tai ant algų netaupys.

        • Koks skirtumas kam nuims aikštei ar baseinui ar dar kam.Savivaldybej nedirbtų bet nemanau kad ten algos tūkstantines na nebent išrinktuju

      • Margaret Tečer (Margaret Thatcher), buvusi D. Britanijos premjerė pasakė: Valdiškų pinigų nėra. Yra mokesčių mokėtojų pinigai. Jei tamsta esi pašalpinis, tai užsičiaupk.

        • Pinigai buvo mokesčių mokėtojų kol neatidavė į valstybes kišenę.Nemanau kad kas tavęs klaus kaip juos leist.Viskas ką gali tai cituoti Tečer.Ir dar nevadovauk ką man daryti nereiks eiti kur pasiusiu.

          • Ant to, kur nori pasiųsti, nėra vietos musei nutūpti. 🙂

  • Visi adekvatūs žmonės džiaugiasi, kad gražėja miestas, už daugelį dalykų dėkingi ir rajono Merui. O menkinimo specialistės gyvena savam pasaulėly. Pradengus kai kurių anonimų kaukes, manau, dažniausiai pamatytume piktumu ir kerštu prarūgusias tetas.

    • Gražėja nėra tas pats, kas gerėja. Tokia šauni buvo autobusų stotis, pigiai išlaikoma, pigiai šildoma, idealioj vietoj – prie maksimos, tai ne, pastatė grožybę vidury laukų, beveik milijoną išleido ir dabar nesigiria, kiek išlaikymas kainuoja. Kultūrkė irgi pasipuošus, meras pabaigti negeba. Būk tu adekvatus, tik kitų nepurvink.

  • Jei būsim geri, tai ir vandens pripils.

  • Kad nevalstieciai ,tai seniai butu buves baseinas ,dabar tikekime kad naujoji valdzia neatimines lesu ,labai laukiame ,sekmes darbuose….

    • Baseinas pradėtas statyti prieš rinkimus. T.y. prie valstiečių. Pasodomėk (pletkų) rinkėjau.
      O buvo planuose jau prie Jaručio. Ir turbūt jau būtų pastatytas. Tik kitoje vietoje, prie marių. Taip planuota buvo.
      Tik va mūsų dabartinis statybų herojus užsispyrė, savo ambicijas įjungė ir nesutiko. Bus pagal jį, ir viskas. Tada ir Jarutis matyt ambicijas parodė. Ir atgulė į stalčių popieriai.
      Per viešus rinkimų debatus klausimas dėl baseino buvo užduotas dabartiniam merui. Pamykė kažką ir pripažino, kad buvo nesutarimai dėl baseino vietos su buvusiu meru, ir kad šiuo metu statybos projektas sustabdytas iš aukščiau. Tą visi girdėjo. Tai gal reikėtų susimažinti savo ambicijas? Kiti irgi jų turi. Ir nebus stabdymo.
      Taip, kad klausimas kas čia kaltas, kad „seniai būtų buvęs baseinas“.

  • Mano bobutė sakydavo:giriasi kaip žydas šašais.Šiais laikais skambėtų šitaip:giriasi kaip Bardauskas baseinu.Dar Brežnevas gyrėsi BAM-u.Tik kaži šiandien ten traukiniai važiuoja,ar taiga užžėlė.Mūsu didmiesty gali ir baseinas apželt.

    • Vietoj to, kad pasidžiaugtum, rašinėji kažkokias nesamones.

      • Būk realistas, anksti džiaugtis: Noriūnų kelio atkarpa, problemos su projektu, pataisymai dėl dviračių tako, Gucevičiaus aikštė, problemos dėl projekto, lietaus kanalizacija, narjantos žiedas, problemos dėl projekto, per mažam srautui skaičiuota. Užsakovas negeba parinkti projekto.

        • Kai konkursai vykdomi prioritetas -PIGIAUSIAI, tai ko jus norit …. tokia valstybės politika

          • Na aikštej pinigu buvo sočiai. Ir prioritetas nebuvi-pigiausias variantas. Ir prabangias medžiagas su veterinoriaus skoniu galima sugadinti.

Rekomenduojami video