2024/03/29

 

MODERNIOS DANTŲ TIESINIMO TECHNOLOGIJOS LEIDŽIA TURĖTI GRAŽIĄ ŠYPSENĄ GREIČIAU IR PAPRASČIAU

Tiesūs dantys yra kiekvieno: ir vaiko, ir suaugusiojo, svajonė. Deja, dantų tiesinimo procedūrą iki šiol lydi daug mitų. Dažnas nežino, kad šiuolaikiniai metodai sukurti taip, kad pacientui sukeltų kuo mažiau nepatogumų, o gydymo niekas kitas nepastebėtų.

Dantų tiesinimo atidėliojimas

Pacientai dažnai vengia ortodontinio gydymo. Vieni suaugusieji teigia, kad kabės, dar vadinamos breketais, jiems primena mokyklą. Kitiems nemalonu, kad aplinkiniai pastebės metalines detales burnoje ir žinos apie procedūrą. Kai kurie atsisako dantų tiesinimo dėl sudėtingos burnos higienos ir po valgio visur prilendančių maisto likučių. Dar kiti tiki mitu, kad dantų tiesinimas skirtas tik vaikams. Tačiau apsilankę pas odontologą suaugusieji dažnai nustemba, nes nauji dantų tiesinimo būdai paneigia visus išankstinius nusistatymus.

Dantų tiesinimas kapomis

Dantų kapos – tai šiuolaikinė ortodontinė technologija, leidžianti švelniai, diskretiškai ir efektyviai ištiesinti kreivus dantis. „Nors pasaulyje šis metodas taikomas jau gana seniai, bet dauguma pacientų išgirdę, jog gali išvengti breketų, būna maloniai nustebę“, – pasakoja odontologas Gotfridas Krujalskis.
Pacientui sudaromas skaitmeninis gydymo planas, kuriame matyti, kaip keisis dantų padėtis. Pagal individualius dantų atspaudus, pagaminamas reikiamas skaičius kapų, kurias pacientas paeiliui keičia kas dvi savaites, kol šypsena atrodo nepriekaištingai.

Kapos yra skaidrios

Bene svarbiausias kapų privalumas tas, kad jos yra skaidrios, todėl beveik nematomos. Nešiojant kapas daugelis aplinkinių jų net nepastebi, todėl nežino, kad jūs tiesinate dantis.

Kapas galima bet kada išsiimti

Kapas, priešingai nei breketus, kurie yra tvirtinami prie dantų, galima išsiimti savarankiškai bet kuriuo paros metu. Be to, jos nėra klijuojamos ar prisukamos prie dantų, todėl gerokai sumažėja ir emalio įtrūkimų ar pažeidimų tikimybė.

Mažiau apsilankymų pas odontologą

Dar vienas šio dantų tiesinimo metodo privalumas – galimybė iš anksto suplanuoti gydymo eigą ir tiksliai apskaičiuoti, kiek reikės vizitų. Be to, visos gydymui reikalingos kapos pacientui atiduodamos iš karto. Tai reiškia, kad jam reikės rečiau lankytis pas odontologą, nes kapas jis galės pats keisti namuose gydytojo nustatytu dažnumu. Tai ypač svarbu šiuo pandemijos laikotarpiu, siekiant mažinti kontaktų skaičių.

Paprastas valgymas ir dantų valymas

Nešiojantiems metalinius breketus dažnai tenka rinktis minkštesnį maistą, o esant viešose vietose jo išvis atsisakyti. Su kapomis tokių problemų nėra: galima valgyti viską, ką norite, nes prieš valgį kapos yra tiesiog išimamos. Burnos higiena taip pat labai paprasta: išėmus kapas, dantys valomi įprastu dantų šepetėliu, pasta ir dantų siūlu.

Dantų tiesinimas kapomis atliekamas klinikoje „Dantų meistrai“, Gedimino g. 27, Kupiškis

Daugiau informacijos: www.dantumeistrai.lt, tel. +370 615 666 55

Užs. Nr.96

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Dantų kainos tokios: sudėjimo- kosminės, išmušimo- nemokamai 🙂

  • Kaina bus kosmine, paprastam zmogui neprieinama, kam is viso tokius straipsnius dedat.

  • Viskas Ok
    Tik nieko nekalbama apie kainas. Jeigu jau išdėstote visus kitus skirtumus ir kapų privalumus, tai kodėl nutylite žmonėms vos ne pagrindinį niuansą-o koks gi kainų skirtumas? Ir apskritai, kiek gi toks malonumas kainuoja?Juk nuo to ir pradeda žmonės apie dantų tiesinimo procedūras mąstyti!

Rekomenduojami video