2024/03/29

 

KUNIGAS MINDAUGAS KUČINSKAS: „SUNKŪS LAIKAI VISADA KVIEČIA IEŠKOTI ATRAMOS“

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kunigo Mindaugo Kučinsko teigimu, bažnyčios misija nėra tik surengti šventę, o padėti žmonėms sutikti Dievą, patirti Jo meilę net ir mums nesuprantamose situacijose.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kas yra tikrasis pasninkas? Kada į gyvenimą ateina ramybė? Ar kitokios, draudimais suvaržytos, Kalėdos gali būti tiek pat džiaugsmingos, kaip ir ankstesnės? Į šiuos ir kitus klausimus atsakė Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios kunigas Mindaugas Kučinskas.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Šiandien gyvename įsisukę į perteklinės informacijos srautą, o reklamos, kur tik pažvelgsi, skatina nenustoti pirkti. Kuo dabar virtusios šv. Kalėdos? Ar ši šventė neprarado tikrosios savo prasmės?

Sunku atsakyti už visus, kiekvienas savaip švenčia ir skirtingai išgyvena šv. Kalėdas. Vieni labiau koncentruojasi į dovanas, į blizgučius, antri į artimųjų aplankymą, dar kiti – į savo vidinį pasaulį, į atsinaujinimą, į Dievą, o dar kiti – į visus šiuos aspektus. Be abejonės, daugeliui šios šv. Kalėdos bus kitokios ir bus proga savęs paklausti, kokia tikroji Kalėdų prasmė, ką jos reiškia man, ką Dievas man nori pasakyti šiomis kitokiomis Kalėdomis?

Adventas – susikaupimo, dvasios ir kūno apsivalymo periodas. Ar visa tai šiandienėje dirgiklių kupinoje aplinkoje įmanoma? Gal tiesmukai paklausiu, kaip pasninkauti, kai aplink kvepia kebabais ir picomis išsinešti? Kaip išlaikyti vidinę ramybę, kai gyvename jausdami nuolatinę įtampą dėl pandemijos?

Advento susikaupimas, apsivalymas, pasninkas kiekvienam yra sunkus dalykas. Pats žmogus turi kovoti dėl laiko pabūti su savimi, pabūti tyloje, paskaityti gerą knygą, pasimelsti. O tikrasis pasninkas – tai ne tik mėsos nevalgymas, bet ir vengimas nuodėmės, išsilaisvinimas nuo kokios nors priklausomybės.

Plačiau skaitykite gruodžio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video