2024/03/19

 

„MAGIŠKI VAKARAI“ – PROJEKTAS, KURIS PALIEKA ŽENKLUS

Įvairūs projektai, kuriuos rengia įstaigos, įmonės, nevyriausybinės organizacijos, labai reikalingi. Jie padeda įgyvendinti įdomius sumanymus ir idėjas, plėsti paslaugų ratą, iš įvairių fondų pritraukiant papildomą finansavimą.

Kasmet po kelis Lietuvos kultūros tarybos finansuotus projektus įgyvendina ir Kupiškio viešoji biblioteka. Labiausiai visuomenei matomas vasaros skaityklos projektas „AKIS“ (Atviras Kupiškio informacinis srautas), kuris, kaip tikime, trečius metus iš eilės bus lankytojų traukos vieta centrinėje miesto aikštėje.

Metams baigiantis svarbu priminti ir dar vieną bibliotekos projektą „Magiški vakarai“. Nors dėl karantino teko projekto sumanymą koreguoti, bet svarbiausi sumanymai jau įgyvendinti. Lietuviško kino vakaras, kai iš automobilių stebėjome Raimundo Banionio filmą „Purpurinis rūkas“, sulaukė didelio žiūrovų susidomėjimo, o sieninės tapybos meistro Mariaus Skrupskio dekoruotas elektros transformatorinės pastatas Kraštiečių mikrorajone, skirtas kraštiečio dailininko Kazio Šimonio atminimui, savaime suprantama, atsirado tuo pačiu vardu pavadintoje gatvėje.

Tapytojas Raimundas Savickas su žmona Birute prie atnaujinamos bibliotekos pastato.

Šis projektas mūsų įstaigai reikšmingas ir tuo, kad suteikė retą progą įsigyti du profesionalios dailės kūrinius atnaujinamai bibliotekai papuošti.

Tapytojas Raimondas Savickas, tapybos klasiko Augustino Savicko sūnus, kartu sau žmona Birute ir dukra Ramune lankėsi Kupiškyje, apžiūrėjo remontuojamos bibliotekos pastatus, Šmito malūną, kitus praeitį menančius miesto objektus ir sutiko sukurti du paveikslus. Neabejojame, kad rezultatas bus puikus, nes svečiai buvo sužavėti miestu, vykstančiais sėkmingais atnaujinimo darbais ir turtinga istorine praeitimi.

Taigi „Magiški vakarai“ – projektas, kurio metu sukurtų kūrinių magija išliks ilgam.

Algirdas VENCKUS,
Kupiškio viešosios bibliotekos direktorius

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tai ir gerai kad gavo. Saunuoliai. O ko cia pavydit, dirbkit mieli pilieciai, i save, o ne i kaimyno darzine ziurekit.

  • Pinigu gavo.tai ko neapziureti.

Rekomenduojami video