2024/03/29

 

MAUDYNĖS ŠALTAME VANDENYJE – DIDŽIAUSIA ATGAIVA

Sporto trenerė Sonata Navickienė vasarai pasibaigus maudynių sezono neuždarė. Jis tęsiasi ir šiandien. Ledinį marių vandenį ji ketina išbandyti ir atėjus žiemai. Nuotrauka iš asmeninio pašnekovės albumo

Sporto trenerė Sonata Navickienė vasarai pasibaigus maudynių sezono neuždarė. Jis tęsiasi ir šiandien. Ledinį marių vandenį ji ketina išbandyti ir atėjus žiemai.
Nuotrauka iš asmeninio pašnekovės albumo

Apie organizmo grūdinimo naudą diskutuoti neverta, puikiai žinome, kaip tai svarbu. Tai ir vaikščiojimas gryname ore, ir sporto treniruotė salėje, ir masažas, ir kontrastinis dušas.
Stipresnių pojūčių mėgėjai išbando ir maudynes šaltame vandenyje.

Jurga BANIONIENĖ

Ačiū – gražiam rudeniui

Viena jų – kupiškėnė, sporto trenerė Sonata Navickienė. Sportas Sonatai – gyvenimo būdas, tad ir organizmo grūdinimas jokia naujiena. „Man maudynės šaltame vandenyje nėra nauja, bet maudytis nenutraukdama vasaros sezono pradėjau pirmus metus. Esu už tai dėkinga šiam šiltam rudeniui“, – pasakojo ji.

Daugiau nei dvidešimt metų S. Navickienė mėgaujasi kontrastiniu dušu. Pradžioje to pakakdavo, bet užpernai keletą kartų buvo įlindusi į ledinę eketę.

„Labai patiko tas išlipimo jausmas, norint jį pajausti, privalai įlįsti į šaltą vandenį. Ir paskui be to jau nebegali. Kadangi šis rugsėjis buvo labai šiltas, maudynės užtruko, nes maudydavomės kasdien. Prikalbinau ir vyrą, jam pavyksta ne kiekvieną dieną, bet kuo toliau, tuo labiau norisi. Labai smagu, kad atsirado kompanija“, – kalbėjo pašnekovė.

Lapkričiui baigiantis, šio ritualo šeima atsisakyti nė negalvoja. S. Navickienė ekstremalioms maudynėms laiko randa kasdien. Nėra nustačiusi konkrečios valandos, šį malonumą derina su darbu sveikatingumo studijoje ir kita veikla.

Plaukų šalinimas lazeriu ir LPG masažas.

Plačiau skaitykite lapkričio 24 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Superine moteris…

Rekomenduojami video