2024/04/19

 

KŪNO ODAI REIKALINGA TOKIA PATI PRIEŽIŪRA KAIP IR VEIDO ODAI

Informacijos apie tai kaip išlaikyti veido odą jaunatviškesnę ilgiau yra gausu patarimų, tačiau reikia nepamiršti, jog su laiku sensta ir kūno oda. Ji tampa nebe tokia stangri, elastinga, gali atsirasti daugiau pigmentinių dėmių. Laikui bėgant pradedama vengti atviresnių rūbų, nes oda atrodo nebe taip kaip anksčiau. Norint išlaikyti odą švelnią ir stangrią, reikia susirūpinti jos priežiūra. Skiriant odai pakankamai dėmesio, dar ilgai galėsite džiaugtis dailiai atrodančiu kūnu.

Laiko sustabdyti neįmanoma, tačiau odos puoselėjimas tikrai gali padaryti stebuklus. Žinoma, tokiais atvejais svarbūs yra ne tik kūno kremai, bet ir daugelis kitų įpročių, procedūrų, kurios gali padėti arba kaip tik pakenkti kūno odai.

Kūno prausimas ir šveitimas

Prausimasis labai svarbus dalykas tiek veidui, tiek kūnui. Juk būtina dienos pabaigoje pašalinti visus nešvarumus, kurie nusėsta ant odos. Veidui įprastai naudojamas ne tik vanduo, bet ir įvairiausi prausikliai, tonikai, geliai ir daugelis kitų priemonių. Kūno oda nėra tokia lepi, tačiau išsirinkti švelnų ir odos neerzinančią prausimosi priemonę yra tiesiog būtina. Labai puikus variantas yra drėkinantys prausikliai, kurie dažnai būna praturtinti aliejais ar kitomis odai naudingomis medžiagomis. Jos prausiantis odą sudrėkina, suminkština.

Odos šveitimas skatina odos ląstelių atsinaujinimą, todėl reguliariai reikia naudoti ir kūno šveitiklį. Jis pagerina kraujotaką, gali padėti sumažinti celiulitą. Šveitiklių šiais laikais yra visokių – galima rinktis specialius produktus su granulėmis, kurios nušveičia odą arba naudoti šepečius. Jei oda itin jautri ar labai sausa, šveisti odos kasdien tikrai nereikėtų. Žinomų gamintojų prausiklių, šveitiklių ir kūno kremų galite rasti įsigyti www.kosmetikosparduotuve.lt.

Kūno odos drėkinimas ir maitinimas

Prausiklių su aliejais gali neužtekti tam, jog oda būtų maksimaliai sudrėkinta ir pamaitinta. Karštuoju ir šaltuoju sezonu įprastai prireikia kur kas intensyviau veikiančių priemonių, todėl į pagalbą atskuba kūno kremai, losjonai, kūno sviestas ar kitos panašios priemonės. Jų sudėtyje įprastai būna nemažai odai naudingų medžiagų, dėl kurių galima džiaugtis ne tik švelnesne, bet ir stangresne, minkštesne oda.

Odai labai naudingi ingredientai yra kolagenas, vitaminas E, vitaminas A, hialurono rūgštis, glicerinas. Dėl šios priežasties rekomenduojama, jog naudojami kūno kremai, losjonai ar kitos priemonės būtų praturtinti bent keletu šių ingredientų. Puikiu pasirinkimu gali tapti Farcom kūno kremas su antioksidacinėmis savybėmis pasižyminčiu vitaminu E.

Kūno masažai

Masažas yra nuolat rekomenduojamas daugelio specialistų, kadangi jį atliekant pagerinama kraujo apytaka. Dėl to kūnas ne tik lengviau atsipalaiduoja, bet ir oda atgauna savo natūralias savybes, tampa stipresnė. Nebūtina atlikti profesionalių masažų specialisto kabinete, kartais save palepinti galima tiesiog namuose.

Kad nereikėtų masažams paskirti papildomo laiko, galima juo pasimėgauti po prausimosi, kai tepamas kūno kremas ar losjonas. Taip pasimėgausite masažu ir užtikrinsite, kad maitinamosios priemonės susigers į odą dar greičiau ir geriau. Masažams taip pat galima rasti specialių prietaisų, kurie gali palengvinti tokios procedūros atlikimą namuose.

Odos apsauga ir subalansuota mityba

Odą saugoti nuo kenksmingų saulės spindulių yra būtina, todėl karštuoju sezonu visada naudokite kokybiškus kremus nuo saulės. Tiesioginiai saulės spinduliai gali turėti įtakos priešlaikiniam odos senėjimui, tad vengiant ar tinkamai apsisaugojant nuo saulės, jaunatviška oda džiaugsitės ilgiau. Taip pat greitesniam senėjimui įtakos turi žalingi įpročiai, todėl geriausia jų atsisakyti.

Subalansuota mityba yra labai svarbi visam organizmui, įskaitant ir odai. Jei racionas bus papildytas visais reikiamais vitaminais, mineralais ir kitomis naudingomis medžiagomis, viso organizmo veikla bus sklandesne, sveikata geresnė, o odos būklė nepriekaištinga. Būtina išgerti reikiamą vandens kiekį, valgyti vaisius bei daržoves, riboti angliavandenius ir nepamiršti baltymų turinčio maisto.

Dailią odą turėti gali daugelis, svarbiausia ją puoselėti ir įdėti pastangų. Svarbu naudoti kokybiškas priežiūros priemones, nepamiršti sveikos mitybos ir tinkamos odos apsaugos. Kuo ankščiau pradedama rūpintis kūno oda, tuo ilgiau ji išlieka jaunatviška.

Agnė KUZMINAITĖ

Užs. Nr.1573

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Naturalus sampunai be drusku, sulfatu ir silikonu

    Švelniai plauna plaukus, padeda atsikratyti odos išsausėjimo, mažina plaukų slinkimo problemą, padeda išlaikyti plaukuose drėgmę.

Rekomenduojami video