2024/04/19

 

I. ŠIMONYTĖ PREZIDENTUI PATEIKĖ KANDIDATŲ Į MINISTRUS SĄRAŠĄ

ietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su kandidate į ministres pirmininkes Ingrida Šimonyte. oberto Dačkaus (Prezidentūros kanceliarijos) nuotr.

ietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su kandidate į ministres pirmininkes Ingrida Šimonyte.
Roberto Dačkaus (Prezidentūros kanceliarijos) nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašo Seimo rinkimuose lydere Ingrida Šimonyte, kuriai išsakė lūkesčius būsimai formuojamai Vyriausybei ir jos vadovui.

Ketvirtadienį Respublikos Prezidentas, vadovaudamasis Konstitucija, teiks Seimui svarstyti I. Šimonytės kandidatūrą eiti Ministro Pirmininko pareigas.

Kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda trečiadienį paviešino asmenų, siūlomų eiti ministrų pareigas, pavardes.

I. Šimonytė į aplinkos ministrus siūlo liberalą Simoną Gentvilą, ekonomikos ir inovacijų ministre siūlo Laisvės partijos lyderę Aušrinę Armonaitę, energetikos ministru – konservatorių Dainių Kreivį, finansų ministre – konservatorę Gintarę Skaistę, krašto apsaugos ministru yra siūlomas konservatorius Arvydas Anušauskas, kultūros ministru – liberalas Simonas Kairys, sveikatos apsaugos ministru – Arūnas Dulkys, socialinės apsaugos ir darbo ministre I. Šimonytė siūlo konservatorę Moniką Navickienę, susisiekimo ministru – Laisvės partijos atstovą Kasparą Adomaitį, švietimo, mokslo ir sporto ministre – konservatorę Jurgitą Šiugždinienę, teisingumo ministre – Laisvės partijos kandidatę Eveliną Dobrovolską, užsienio reikalų ministru – konservatorių lyderį Gabrielių Landsbergį ir vidaus reikalų ministre – konservatorę Agnę Bilotaitę.

Kandidatė į premjeres neįvardino kandidatūros į žemės ūkio ministro postą. Jos teigimu, šio ministro paieškos užtruko.

„Neteikčiau tokių kandidatūrų, kurių galimybėmis susitvarkyti abejočiau“, – pabrėžė I. Šimonytė, pristatydama viešai kandidatų į ministrus pavardes.

ELTA

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tamsta matote ne toliau savo nosies galo.

  • Turėsim buketa kur bus tik rusai puola, reike ginklų ir laisvės galiu verslui ir korporacijai, o kitiems au au, o apie pensininkams ir neįgaliems sudie tik greičiau nusibaigti apie indeksacija pensijų ir pigesnius vaistus pamirškite, bus tik snapsa, kanapes ir vaivorykštė sėkmės jums šaunus rinkejai

Rekomenduojami video