2024/04/19

 

COVID-19 DUOMENŲ NEBESPĖJAMA GREITAI APDOROTI

Per savaitgalį Kupiškio rajone registruota 20 naujų COVID-19 atvejų.

Lapkričio 9 dienos duomenimis, iš viso rajone nustatyti 108 COVID-19 ligos atvejai. Serga 89 gyventojai, o pasveiko – 19 žmonių.

Per paskutines 7 dienas patvirtinti 58 nauji atvejai, per 14 dienų sergančių iš viso padaugėjo 84. Sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų – 513,60. Teigiamų tyrimų dalis per paskutines 7 dienas – 17 proc. Rajonas priskirtas raudonai zonai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Situaciją rajone pakomentavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Panevėžio departamento direktorius Eugenijus Vilčinskas. Jis pateikė COVID-19 sergamumo lapkričio 8 d. rajone duomenis. Nuo lapkričio 6 iki 8 dienos užregistruota 13 naujų COVID-19 ligos atvejų. Gal dar yra 7 nauji atvejai, bet jų komentuoti dar negalįs. Lapkričio 8 d. sirgo ir buvo gydomi 72 asmenys. Pasveiko 23. Pastarasis skaičius nesutapo su lapkričio 9 d. COVID-19 realiu laiku tinklalapyje pateikiama statistika, kur skelbiami praėjusios paros duomenys. Čia, kaip buvo minėta, rašoma, kad pasveiko 19 žmonių, kad bendras susirgusių žmonių skaičius 108.

Pasak E. Vilčinsko, tokie neatitikimai galimi dėl didelio susirgusių žmonių skaičiaus. Paprasčiausiai nespėjama apdoroti informacijos ir jos sutvarkyti. Jis galįs komentuoti tik oficialiai Nacionalinio visuomenės sveikatos centro patvirtintą informaciją.

„Iš mano minėtų 13 naujų infekcijų beveik pusė (6) yra šeiminiai atvejai, kai liga plinta tarp šeimos narių, kai yra bent vienas kitur iš anksčiau apsikrėtęs jos narys. Vienas užsikrėtimas susijęs su protrūkiu Kupiškio mokykloje „Varpelis“. Vienas asmuo susirgo po kontakto su sergančiu ne šeimos nariu ir ne bendradarbiu. Kaip užsikrėtė penki asmenys, nežinoma. Jie teigė neturėję kontakto su sergančiais COVID-19, į užsienį nebuvo išvykę“, – sakė E. Vilčinskas ir pabrėžė, kad šiuo metu jau nebėra prasmės aiškintis, kur susirgę žmonės lankėsi.

COVID-19 prevencijos sąlygų reikėjo laikytis visiems, kai infekcija dar nebuvo išplitusi. Šiandien galima užsikrėsti bet kur, jei nebus paisoma atstumų, kaukių nešiojimo, rekomendacijų apriboti  socialinius kontaktus.

SAM nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video