2024/03/29

 

NAUJAS ŠILDYMO SEZONAS – SU DIDELĖMIS SKOLOMIS

Šilumos ir karšto vandens tiekėjai AB „Panevėžio energijai“ kupiškėnai skolingi išties nemenką sumą – 265 tūkst. eurų. Skolos liūto dalis tenka gyventojams. Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Šilumos ir karšto vandens tiekėjai AB „Panevėžio energijai“ kupiškėnai skolingi išties nemenką sumą – 265 tūkst. eurų. Skolos liūto dalis tenka gyventojams.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Neseniai Kupiškio rajone prasidėjo naujas šildymo sezonas. Jis paskelbtas gana vėlai, tik spalio 19 dieną. Praėjusias metais radiatoriai butuose pradėjo kaisti rugsėjo 30 dieną. Vieni gyventojai šildymo labai laukė, nes dėl atvėsusių orų daugiabučiuose namuose išties šalta, kiti būtų dar kentėję, nes mokesčių našta už šildymą gana sunki. Yra ir trečia grupė – skolininkai, kuriems šildymo sezonas kelia dar didesnį galvos skausmą.

„Pamiršusiems“ atsiskaityti su šiluminininkais už būsto šildymą gresia ne tik įspėjimai, jie gali sulaukti ir kvietimų į teismą.

Jurga BANIONIENĖ

Įsiskolinimai – didžiuliai

AB „Panevėžio energija“ atstovė spaudai Daiva Paulauskienė informavo, kad spalio 1 d. už tiektą šilumą kupiškėnai skolingi net 265 tūkst. eurų. Suma išties didelė. Pavyzdžiui, kaimyniniame Rokiškio rajone skola yra 86 tūkst. eurų.

Šilumos ir karšto vandens tiekėjams Kupiškio rajono gyventojai skolingi daugiausia – 251 tūkst. eurų. Kita skolos dalis – 14 tūkst. eurų atitenka verslo įmonėms. Didžiausia vieno buto skola – apie 16,8 tūkst. eurų. Ši skola priteista, perduota antstoliui išieškoti, karšto vandens tiekimas sustabdytas.

Plačiau skaitykite spalio 27 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Esamam irui paduodama per didelis šilumos kiekis.nerenovuotuose butuose,atviri langai ir šiluma eina į ora.taigi skolos augs,nes zmonėms reikia mokėti už tai ko jiems nereikia.

  • Iš kur toks didelis radiatorius?

Rekomenduojami video