2024/03/19

 

AUTOBUSŲ STOTIES PROJEKTAS EKSPERTŲ IŠRINKTAS GERIAUSIU PANEVĖŽIO APSKRITIES PROJEKTU

Ketvirtadienį įvyko Vidaus reikalų ministerijos inicijuoto projekto „Regionų magnetai“ iškilmingas renginys – šios ministerijos finansuojamų regioninės plėtros projektų 2014–2020 m. apdovanojimai. Per renginį apdovanoti geriausi infrastruktūros projektai šalies regionuose.

Renginyje dalyvavo Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Arūnas Valintėlis ir Vidaus administravimo skyriaus vedėja Daiva Aleksandravičienė.

Projektas „Autobusų stoties pastato ir viešųjų erdvių Gedimino g. 96, Kupiškio mieste, modernizavimas“ Vidaus reikalų ministerijos finansuojamų regioninės plėtros projektų 2014–2020 m. apdovanojimuose ekspertų išrinktas geriausiu Panevėžio apskrities projektu.

„Kaip sukurti miestų erdves, tinkamas gyventi ir dirbti? Ko reikia, kad miestai ir miesteliai taptų magnetais, pritraukiančiais į regioną ir gyventojus, ir verslus? Lietuvos regionai gyvi, nes savivaldybės ne tik kelia šiuos klausimus, bet ir investuoja Europos Sąjungos lėšas, regionuose atsiranda naujų užimtumo ir verslo galimybių, atgaivinamos urbanistinės erdvės, kurios tampa tikrais regiono traukos centrais“, – sveikinimo žodį tarė vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius.

Renginio metu vidaus reikalų ministras apdovanojimus įteikė savivaldybių merams už ekspertų ir piliečių išrinktus geriausius projektus.

Ekspertų ir gyventojų įvertinti projektai kėlė panašius tikslus, bet savivaldybės pasirinko skirtingas priemones tiems tikslams pasiekti. Visaginas pritraukė pasaulinio lygio gamybinę įmonę, Eišiškėse atsirado erdvė patiems mažiausiems, šeimos verslams ir bendruomenėms. Druskininkai investavo į kultūros, Kupiškis – į viešojo transporto infrastruktūros kokybę, Tauragė atgaivino buvusį karinį miestelį, Šilutė – istorinį parką.

Kupiškio rajono savivaldybės inf. ir nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Būtų dar puikesnis, jei būtų ir apgalvotai perkeltas prie Maxima, vietoj to alaus daryklėlės pastato.

    • o gal Tamstos kieme butų geriau ? 🙂

  • Gera proga pasidžiaugti puikiai įgyvendintu projektu. Sveikinimai..ir nereikia visur ieškoti užslėpto blogio

  • Puiki proga pasidžiaugti puikiai įgyvendintu projektu. Sveikinimai

    • Labai malonu kupiškenams tarp gerausiu apskrityje

  • O kokiai partijai priklausė komisijos nariai?

Rekomenduojami video