2024/04/25

 

KOKIOMIS VEIKLOMIS PRATURTINTI VYRIŠKĄ LAISVALAIKĮ?

Dabar skirkime dėmesio vyrų laisvalaikiui ir hobiams. Nors dauguma mūsų susikuriame sąlygas ir laiką leidžiame taip, kaip mums patinka, bet tiesa ir ta, kad nemažai žmonių norėtų turėti ir turtingesnį, įvairesnį laisvalaikį. Tai pasidaro ypač aktualu, jeigu dažnai „nėra ką veikti“. Kai vienintelis vakaro ar savaitgalio praleidimo būdas pasidaro su alaus skardine, reikia kažką keisti, nes tokie įpročiai paslaugų organizmui ir psichinei sveikatai, nedaro. Dėl to skirkite šiek tiek laiko ir susipažinkite su puikiomis, populiariomis alternatyvomis, kaip praturtinti vyrišką laisvalaikį.

Daugiau laiko gamtoje

Norint pagerinti savijautą, praturtinti savo protą įspūdžiais ir kitaip patobulinti laisvalaikį, verta iš namų ir uždarų erdvių persikelti po atviru dangumi. Pirmiausias užsiėmimas, kuris gali šauti į galvą – žūklė. Norint sėkmingai ir smagiai žuvauti, reikalinga tik tinkama įranga ir nusiteikimas. Nors interneto nuorodos gali padėti įsigyti gerus žūklės reikmenis internetu, reikėtų nepamiršti, kad geriausi rezultatai pasiekiami ankstyvais rytais arba ramią dieną. Žūklė taip pat priklausoma nuo sezoniškumo, tad reikės ir žinių, ir priemonių, ir tinkamos emocinės būklės. Dėl to kartais juokaujama, kad žvejys – ne profesija, žvejys – diagnozė.

Laikas pasirūpinti savo kūnu

Jeigu norite rinktis kažką, kas nereikalautų tokio didelio pasiruošimo, bet atneštų pastebimus ir reikšmingus pokyčius – aktyviau sportuokite. Vienas rimtą onkologinę ligą persirgęs atlikėjas yra pasakęs, kad tik sulaukę 40-ies vyrai ima suprasti, kad kūnas, kuriame jie gyvena, reikalauja dėmesio. Nebūtina tapti pasaulinės klasės kultūristu ar atletu, tačiau bent tam tikrą tonusą palaikyti yra būtina.

Aktyvi veikla, nuo kurios lengviausia pradėti: komandiniai sportai su draugais (krepšinis, futbolas…), bėgimas ir krosai, sporto klubas, viešieji treniruokliai miestų parkuose (nepamirškite dezinfekuoti rankų) bei joga ar kitoks sportas namuose.

Dviračiai ir žygiai

Buvimas aktyviu žmogumi turi didžiulį pliusą jūsų kūnai ir savijautai. Jeigu nesirenkate laiko gamtoje leisti pasyviai ir ramiai (žūklė ar stovyklavimas), galite tai daryti aktyviai. Vienas iš populiariausių aktyvaus laisvalaikio po atviru dangumi leidimo būdų – važinėtis dviračiu. Tiesa, ne kiekvienam patinka įnirtingai minti dviratį į kalnus arba siaurais, vingiuotais miško keliukais. Na, o taip pat – pamatyti norisi kuo daugiau, bet jėgos gali išsekti. Tam atvejui dviračių gamintojai turi tikrai puikų sprendimą – elektrinius dviračius. Vietoje įprastų atstumų, kuriuos per dieną pavyksta įveikti ant paprasto dviračio (<70-80km), su elektriniu galima nuvažiuoti kone dvigubai daugiau. Tad, ypač, jeigu mėgstate tokius žygius organizuoti kur nors užsienyje, kad ir Europos Alpėse, Pietų Europoje ar kur kitur, elektrinis dviratis yra puiki investicija. Kur tokį įsigyti? Varle internetinė parduotuvė turės turbūt plačiausią pasiūlą.

Geros alternatyvos dviračių žygiams yra žygiai pėsčiomis. Lietuvoje, kaimyninėse šalyse ir visoje Europoje galima rasti tūkstančius, jeigu ne dešimtis tūkstančių nuostabaus grožio ir labai įvairių maršrutų. Jeigu tik norite paįvairinti laisvalaikį, galimybių tam yra per akis.

Aplankykite kiekvieną Lietuvos miestą

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir kai kuriuose kituose tikrai esame lankęsi dauguma. Tačiau ar tuose miestuose pamatėme viską, kas verta dėmesio ir yra įdomu? Tikriausiai, kad ne. Iš viso Lietuvoje yra net 103 miestai, iš kurių kiekvieną galima aplankyti ir pasižiūrėti, kuo gi jie yra įdomūs. Birštonas, Druskininkai, Molėtai, Vilkija ir kiti turi be galo daug įdomių objektų ir kampelių, kuriems verta skirti savo laiką ir dėmesį.

Jeigu kiekvieną savaitę ryšitės aplankyti po vieną naują miestą, veiklos turėsite dviem metams į priekį, todėl tai yra tikrai šaunus ir labai praturtinantis planas laisvalaikiui.

Remontas ir rankdarbiai

Jeigu prieš tai kalbėjome apie malonius ir daugiau atpalaiduojančius arba akiratį plečiančius veiklos tipus, tai šis paragrafas nori jūsų dėmesį atkreipti į produktyvią veiklą. Namuose turbūt turite nors vieną, o gal net kelis kampelius, kuriems reikėtų priežiūros ir dėmesio. Ar tai būtų varvantis čiaupas, atšokusi plytelė, įlūžusi apdailos detalė ar girgždančios durys – laisvalaikį ne tik verta, bet ir reikėtų skirti tokių problemų sprendimui.

Jeigu tokias problemas išsprendėte, laisvą laiką skirkite vizijų ir projektų įgyvendinimui. Vaikams galite pastatyti namelį medyje arba namuose pakabinti naujas lentynas, o gal net įsirengti pirtį?…

Sandra Žerlauskaitė

Užs. Nr.1448

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video