2024/04/18

 

RAJONE DU NAUJI COVID-19 ATVEJAI

Kupiškio rajone, spalio 16 dienos duomenimis, COVID-19 liga tebeserga 5 asmenys. Sergamumo 100 tūkst. gyventojų rodiklis yra 30,60, o per pastarąsias 14 dienų sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 18,3. Pasveiko 16 žmonių. Iš viso rajone užfiksuotas 21 koronavirusinės infekcijos atvejis. Šiuo metu saviizoliacijoje yra 13 asmenų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pastarosiomis dienomis Kupiškio rajone atsirado 2 nauji COVID-19 atvejai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Panevėžio departamento direktorius Eugenijus Vilčinskas sakė, kad tai šeiminiai atvejai. Susirgę žmonės jaučia simptomus. Kaip užsikrėtė pirmas susirgęs šeimos narys, neaišku. Žmogus dirba vienas, su bendradarbiais nekontaktuoja. Asmeniniais reikalais šiomis dienomis lankėsi Panevėžyje ir Kupiškio prekybos centruose.

Antras šios šeimos narys užsikrėtė nuo pirmo. Jis nedirbantis. Šios šeimos dar 4 asmenys izoliavosi. Susirgusieji priklauso amžiaus grupei iki 50 metų.

Pasak E. Vilčinsko, šiuo metu Kupiškio rajone situacija nėra labai prastėjanti, bet ir toliau reikia visiems laikytis epidemiologų rekomendacijų. Padėtis Lietuvoje dėl COVID-19 eina prastyn.

Besikeičiant epidemiologinei situacijai šalyje, atnaujinta didelės ir mažos rizikos savivaldybių nustatymo tvarka. Didelės rizikos savivaldybėse tam tikros žmonių grupės intensyviau tiriamos dėl koronaviruso (COVID-19) infekcijos.

Nuo spalio 16 d. didelės rizikos savivaldybėmis bus laikomos tos savivaldybės, kuriose 14 dienų suminis sergamumo COVID-19 liga rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra didesnis kaip 50, per 14 dienų nustatyta daugiau kaip 10 šios ligos atvejų ir (ar) per savaitę nustatytų teigiamų tyrimų dalis sudaro 4 proc,. arba daugiau nuo visų savivaldybėje atliktų tyrimų.

 

SAM nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video