2024/04/19

 

IŠ ANKSTO NAUJĄ SEIMĄ RINKO GANA AKTYVIAI

Sėlos vakarinės rinkimų apygardos Nr.48 rinkėjai naudojosi galimybe iš anksto atiduoti savo balsą per Seimo rinkimus. Jurgos Banionienės nuotrauka

Vakar paaiškėjo išankstinio balsavimo Seimo rinkimuose rezultatai. Didelių netikėtumų jie nepateikė, aktyvumas buvo panašus kaip ir per ankstesnius rinkimus.

Iš viso per keturias dienas balsavo 178 tūkst. 145 rinkėjai. Tai yra 7,39 proc. nuo bendro visų Lietuvoje balsuojančių rinkėjų skaičiaus. Ar pas mus balsavimas iš anksto vyko sklandžiai, ar aktyvūs buvo kupiškėnai?

Jurga BANIONIENĖ

Bijo spūsčių

Šiuose Seimo rinkimuose išankstinis balsavimas dėl koronaviruso pandemijos buvo ištęstas ir truko ne dvi, kaip anksčiau, o keturias dienas. Rinkėjai savo valią galėjo pareikšti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos registracijos.

„Mūsų apygardoje jau balsavo per 1400 rinkėjų, skaičiai nuolat keičiasi ir dar kils aukštyn“, – ketvirtadienį, paskutinę išankstinio balsavimo dieną, sakė vienmandatės Sėlos rytinės apygardos Nr.50 rinkimų komisijos pirmininkas Rolandas Aukštikalnis. Aktyvumas, anot pašnekovo, panašus kaip visoje šalyje. „Atrodo, kad ateina nemažai žmonių, tačiau pažiūrėjus procentaliai, nėra labai daug. Manau, kad rinkėjai balsuoja iš anksto, nes bijo sekmadienį papulti į žmonių spūstį, kad reikės stovėti eilėje“, – teigė jis.

Komisijos pirmininko pateiktais duomenimis, šioje apygardoje iš anksto balsavo 1975 rinkėjai, Kupiškyje – 219, Rokiškyje – 1756. Vyriausioji rinkimų komisija informuoja, kad rinkėjų aktyvumas balsuojant iš anksto Sėlos rytinėje apygardoje Nr.50 pasiekė 8,44 proc.

Plačiau skaitykite spalio 10 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video