2024/03/28

 

ŪKININKŲ ŠVENTĖ – KAIP LINKSMAS KARNAVALAS

Scenoje – visi konkurso dalyviai. Autorės nuotrauka

Visi vieši renginiai dabar šiek tiek primena persirengėlių teatrą – esame kartu, bet nelengvai atpažįstami su kaukėmis, lyg būtume karnavale.

Ada DVARIONAITĖ

Ketvirtadienį Kupiškio kultūros centre surengtoje žemdirbių „Metų ūkio“ šventėje buvo daug teatrališkumo, vidaus aplinką ir didžiosios salės sceną puošė spalvingos rudeniškos dekoracijos iš derliaus gėrybių ir dar žydinčių gėlių. Buvo žemdirbiškų švenčių personažų, kaukių ir kostiumų, buvo ir kaimiškų garsų.

Salėje tvyrojo lengvas ir švelnus nemiestiškos gamtos garsų fonas, retkarčiais sutrikdomas gaidžių, karvių ir jaučių, kitų gyvų padarų sąšaukos. Buvo sudėta daug gražių gėlių, daug medaus ir daug pintų krepšių, kuriuos ūkininkų šventei nupynė patyręs pynėjas Vladas Šateika iš Noriūnų. Kitos valgomos ir nevalgomos grožybės – dovanos ūkininkams ir svečiams.

Dalyviai ir svečiai į salę galėjo įeiti tik po mediciniškos apžiūros, ne visai rimtos ir tikros, bet teatralizuotos. Scenos vyksmas buvo labiau linksmas, romantiškas nei rimtas, skambėjo poezijos posmai, linksmi pokštai.

Plačiau skaitykite spalio 3 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video