2024/03/29

 

ODONTOLOGAI NEIGIA MITĄ, KAD DANTŲ TIESINIMAS TAIKOMAS TIK JAUNUOLIAMS: Į JUOS KREIPIASI VIS DAUGIAU SUAUGUSIŲJŲ

Dantys tiesinami skaidriomis kapomis (nuotrauka kairėje) ir breketais.

Vaikystėje, paauglystėje didelį dėmesį kreipiame į kiekvieną kreivai išdygusį dantį. Jei nieko nedarome, galiausiai su tuo susitaikome ir nebepastebime. Tačiau kreivi dantys yra diskomfortas, lydintis visą gyvenimą ir sukeliantis tiek fizinių, tiek psichologinių sunkumų. „Kasdien matome, kaip pacientai išgyvena dėl netaisyklingo sąkandžio, o kalbėdami prisidengia burną ranka“, – pasakoja odontologas Gotfridas Krujalskis. Deja, bet daugelis jų dar klaidingai mano, kad dantų tiesinimas atliekamas tik jaunuoliams.

Dantys tiesinami skaidriomis kapomis (nuotrauka kairėje) ir breketais.

Dantų tiesinimas suaugusiems

Šiuolaikinė ortodontija yra plačiai pažengusi ir siūlo naujus efektyvius dantų tiesinimo sprendimus, tinkamus ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Daugelis pacientų pirmą kartą išgirsta, kad nei 40, nei 50 metų nėra tas amžius, kada vėlu turėti taisyklingą šypseną. Bet labiausiai jie nustemba, kai jau po viso gydymo supranta, kiek daug diskomforto anksčiau kėlė netaisyklingas sąkandis ir kreivai išdygę dantys. „Išsilyginus šypseną pagerėja ne tik dantų būklė, burnos higiena, bet ir psichologinė savijauta – žmogus ima mažiau kontroliuoti save ir daugiau džiaugtis gyvenimu“, – pacientų patirtį perteikia G. Krujalskis.

Nepastebimas dantų tiesinimas

Odontologas atskleidžia, kokia yra viena pagrindinių priežasčių, sulaikanti nuo dantų tiesinimo: „Suaugusieji nepageidauja dėvėti ryškiai matomų metalinių breketų ar plokštelių. Jie nenori, kad kiti žinotų apie gydymą.“ Tačiau šiandien yra alternatyvų. Skaidrios kapos yra šiuolaikinė dantų tiesinimo technologija, leidžianti švelniai, diskretiškai ir efektyviai ištiesinti kreivus dantis.

Prieš pradedant šį gydymą, odontologas apžiūri pacientą, atlieka 3D kompiuterinę tomografiją ir specialia programa suplanuoja gydymo eigą. Pacientas gali matyti, kaip keisis jo dantų padėtis ir sąkandis. Tuomet pagal šias projekcijas yra pagaminamos skaidrios kapos, kurias reikia keisti kas kelias savaites, pagal gydytojo nurodymą. Kapos pacientui pateikiamos iš karto, todėl gerokai sumažėja ir apsilankymų pas gydytoją skaičius. Tai dar vienas privalumas skubantiems ir dirbantiems žmonėms. Taigi, dantų tiesinimas dabar yra gerokai paprastesnis nei anksčiau ir pritaikytas ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų poreikiams.

Dantų tiesinimas kapomis atliekamas klinikoje „Dantų meistrai“,
Gedimino g. 27, Kupiškis

Daugiau informacijos:
www.dantumeistrai.lt,
tel. +370 615 666 55

Užs. Nr.1313

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video