2024/03/28

 

KURČIŲJŲ MENO PARODA KUPIŠKIO BIBLIOTEKOJE

Vilniaus kurčiųjų reabilitacijos centras organizuoja įvairią kurčiųjų veiklą, rūpinasi jų integracija ir socializacija, menine saviraiška, sudaro sąlygas plėsti akiratį, aplankyti įvairias Lietuvos vietoves, susitikti su vietos bendruomenės atstovais.

Rugsėjo 12 d. kurčiųjų meno paroda atkeliavo ir į Kupiškio viešąją biblioteką. Ją organizavo Vilniaus kurčiųjų reabilitacijos centras su partneriu iš Panevėžio kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos ir Lietuvos sutrikusios klausos vaikų ikimokyklinio ugdymo centro.

Dailės kūriniai įvairūs, kaip skirtingi juos kuriantys žmonės. Ir reikia pastebėti, kad meno kalba universali, ji suprantama visiems, neatsižvelgiant į tai, ar esame kalbantys, girdintys ir regintys ar tik regintys žmonės. Tarp parodos dalyvių yra ne tik pradedančių kūrėjų ar priešmokyklinio, mokyklinio amžiaus vaikų. Keturi parodoje savo darbus eksponuojantys autoriai – Vytautas Vanagas, Linas Podiriaga, Ieva Augaitytė ir Silvana Graviškyt-Hacking yra dailės profesionalai, baigę Vilniaus dailės akademiją.

Svečių parodos kuratorės paskaita apie kurčiųjų pasaulio menininkų indėlį į pasaulinę dailės istoriją pagilino mūsų žinias. Juk retai tenka gilintis į panašias temas. Gestų kalbos vertėjas per visą paskaitos laiką turėjo darbo, vertė į gestų kalbą ne tik paskaitą, bet ir sveikinimo žodžius.

Kupiškio rajone viešėjo daugiau kaip dvidešimt Vilniaus kurčiųjų reabilitacijos centro lankytojų, jų kelionę pagal projektą ,,Kurčiųjų pasaulis – pamatykime ir susipažinkime (2020)“ finansavo Lietuvos kultūros taryba. Surengta ne tik paroda, Kupiškio rajono turizmo ir verslo informavimo centras organizavo išsamią ekskursiją po Kupiškio miestą, pakeliui į Vilnių aplankytas Adomynės dvaras ir, žinoma, – kaip gi be jos – kulinarinio paveldo degustacija. Gerai, kad Kupiškio rajone svečiai jau turi kur apsilankyti, ką pamatyti ir kur pasivaišinti.

Primename, kad šią dailės parodą galima aplankyti Kupiškio viešosios bibliotekos parodų salėje iki spalio 12 d.

Kupiškio viešosios bibliotekos inf. ir nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video