2024/04/25

 

SVARBUS KIEKVIENAS BALSAS

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Dienų iki Seimo rinkimų lieka vis mažiau, o rinkimų naujovių netrūksta. Kaip su didėjančiu darbų krūviu ir iššūkiais surengti rinkimus pandemijos laikotarpiu tvarkosi pagrindinis rinkimų organizatorius – Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), kalbamės su VRK pirmininke Laura Matjošaityte.

Pradėkime nuo naujovių. Kokia pirma pasieks rinkėjus dar iki rinkimų?

Viena šių metų naujovių prieš ateinančius Seimo rinkimus rinkėjus pasieks jau netrukus. Daugelis buvome įpratę prieš rinkimus gauti vardines rinkėjo korteles su asmens duomenimis. Jas į namus atnešdavo rinkimų komisijų nariai, kurie būdavo įpareigoti šias korteles įteikti rinkėjams į rankas, o norint balsuoti, rinkėjui vis tiek pakakdavo tik asmens dokumento. Tokia rinkėjų informavimo apie rinkimus tvarka metams bėgant ir keičiantis asmens duomenų apsaugos reikalavimams atgyveno, todėl įstatymų leidėjas priėmė sprendimą ją pakeisti.

Šiemet rinkėjai, užuot gavę įprastas vardines rinkėjo korteles su savo vardu ir pavarde, sulauks pranešimų apie rinkimus. Šie pranešimai nebus vardiniai, juose nebus jokių rinkėjų asmens duomenų. Kaip ir anksčiau, ateinant balsuoti nebus būtinybės jų atsinešti į rinkimų apylinkes.

Pranešime apie rinkimus rinkėjas ras rinkimų apylinkės, į kurios rinkėjų sąrašą jis yra įrašytas, pavadinimą, numerį ir balsavimo patalpos adresą, apygardos, kurios teritorijai priskirta rinkimų apylinkė, pavadinimą ir numerį, rinkimų datą, laiką ir kitą svarbią informaciją apie artėjančius rinkimus.

Plačiau skaitykite rugsėjo 26 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video