2024/03/29

 

SEIMO NARIŲ MUGĖ PRASIDĖJO – KAS IR KUR NORI MUMS ATSTOVAUTI

Mugė. Asociatyvi Rasos Čepaitės nuotrauka

Mugė. Asociatyvi Rasos Čepaitės nuotrauka

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) rugsėjo 10 dieną patvirtino kandidatų į Seimo narius daugiamandatėse ir vienmandatėse apygardose registravimo sąrašus. Spalio 11-ąją vyksiančiuose Seimo rinkimuose dalyvauja 1755 kandidatai. Bus renkamas 141 parlamentaras, 70 – pagal partijų iškeltus sąrašus ir 71 – vienmandatėse apygardose. Kupiškio rajonas dėl per mažo rinkėjų skaičiaus, kaip ir ankstesniais metais, padalytas per pusę dviem rinkimų apygardoms ir neturės tik kupiškėnų interesams atstovaujančio vieno Seimo nario. Dėmesiu reikės dalytis su biržiečiais ir rokiškėnais. Antra vertus, rajonas turės du Seimo narius vienmandatininkus.

Kas ir kuriose Kupiškio rajono rinkimų apylinkėse šį kartą sieks gauti šias vietas? Koks būtų tų politikų portretas?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Sėlos vakarinė rinkimų apygarda ir kandidatų turtai

Sėlos vakarinei rinkimų apygardai, kurios pagrindą sudaro Biržų rajono rinkėjai, priklauso ir Kupiškio rajono Alizavos, Antašavos, Aukštupėnų, Lukonių, Paketurių, Salamiesčio, Skverbų, Subačiaus, Žaidelių rinkimų apylinkės ir Kupiškio miesto Račiupėnų, Kupos, Senamiesčio rinkimų apylinkės.

Šioje vienmandatėje rinkimų apygardoje kandidatuoja 10 politikų (6 vyrai ir 4 moterys). Tarp jų yra kupiškėnams jau pažįstamų iš ankstesnių rinkimų politikų.

Plačiau skaitykite rugsėjo 19 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video